FOTO:DHA/Arşiv


Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Şırnak'ta teröristlerin hendek kazmalarına yaptıklarının doğru olmadığını söyleyen devlet memuru İ.A.'nın tutumu örgüt mensuplarını kızdırdı. Önce, İ.A. mektupla uyarıldı, ardından sözlü olarak tutumundan vazgeçmemesi halinde başına kötü şeyler gelebileceği konusunda örtülü tehdit edildi. İki gün sonra da evi kurşunlandı. Evi kurşunlanan İ.A. zarar ziyanının tespiti için Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Emniyette ise ifadesi alındıktan sonra düzenlenen tutanakta, "Mahallenin güvenli olmaması sebebiyle şahsın evinde teknik inceleme yaptırılamamış, İ.A.'ya evinin zarar gören yerlerinin resimlerini çekmesi hususunda bilgi verilmiştir" denildi. Böylece devlet Şırnak'ta bazı mahallere giremediğini resmi belge ile itiraf etti.

Güneydoğuda bölücü terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H'nin il ve ilçeleri ne hale getirdiği devletin resmi belgeleriyle ortaya çıktı. Evi kurşunlanan vatandaşların zarar ziyanlarını tespit için emniyete yaptığı başvurular, "Mahalle güvenli değil, bu nedenle girilemiyor" denildiği ve böylece devletin mahallelere giremediği itiraf edildi.

Şırnak'ın Yeşilyurt Mahallesinde ikamet eden devlet memuru İ.A. terör örgütü yandaşlarının mahallesinde hendekler kazması, kum torbaları ile siperler oluşturmasını seyredenlere, "Buraya asker, polis gelince bizim evleri de sorumlu tutarlar, başımız ağrır. Bana destek olursanız beraber adliyeye gidelim, bunlar kaldırılsın. Çocuklarımızın bu manzara karşısında psikolojisi bozuluyor" dedi. Ancak, İ.A.'nın bu önerisine vatandaşlar korkudan destek veremedi.

İLK UYARI YAZILI OLDU

Teröristlerin eylemlerine destek olmayan devlet memuru İ.A. sabah evinden ayrılırken örgütün gençlik yapılanması YDG-H imzasıyla adına yazılmış mektubu gördü. Mektupta şu uyarı yer aldı:

"Mahallemizde yapılan direnişi engellemekten suçlanıyorsunuz. Gençliğin yaptığı çabaları engellemekten vazgeçin. Siz ve birkaç mahalle sakinleri tüm mahalleyi direnişi engellemekten yanasınız. Bu size bir uyarımızdır. Eğer direnmiyorsanız evinizde oturun ve direnin yoldaşlarımızı engellemeyin. Bu konuda bir şikayetiniz varsa Besta Saha Komutanlığı'na gidip orada sorunlarınızı söyleyiniz."

FOTO:DHA/Arşiv


İKİNCİ İHTAR SÖZLÜ

8 çocuk babası memur İ.A.'nın tutumunda bir değişiklik olmadığını gören terör örgütü yandaşları aynı kişinin evine gece saat 21.30 sıralarında gelip sözlü tehdit bulundu. Yüzü kapalı olan terörist kıyafetli kişiler kapıyı açtığında İ.A.'ya, "Ayağını denk al, yoksa olacaklardan biz sorumlu değiliz" dedi. PKK yandaşları tehditten sonra evin önünden ayrıldı.

EVİ KURŞUNLANDI

Terör örgütü İ.A. gibi, hendek kazmalarına, eylem yapmalarına karşı olan sayıdaki vatandaşı da yazılı ve sözlü olarak tehdit etti. Bazı vatandaşların kapattığı hendekleri yeniden açtı ve bu arada el yapımı patlayıcılar ile halk üzerindeki korkuyu arttırdı.

İ.A.'nın evini de hedef alan teröristler eve kurşun yağdırdı. 23.30 sıralarında evi kurşunlanan İ.A. ve ailesi olaydan yara almadan kurtuldu. Ancak evde maddi hasar meydana geldi.



İŞTE DEVLETİN ACİZLİĞİ

Terör örgütünün tehditlerine aldırmayan İ.A. evinin kurşunlanması üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gidip mağdur olarak ifade verdi. İfadesinde olayı ayrıntılı bir biçimde anlatan İ.A., evinde zarar ziyanın tespitini istedi. Ancak, polis mahallenin güvenli olmadığını, oraya gidemeyeceklerini belirtti, vatandaştan evinin zarar gören yerlerinin resimlerini çekmesi ve bunu kendilerine getirmesini istedi. Bu durum emniyetin tutanağına da aynen şöyle yansıdı:

"Saat 16.30 sıralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen İ.A. ikameti civarında meydana gelen terör amaçlı sokak olayları esnasında evine mermi isabet etmesi neticesinde evinde maddi hasar meydana geldiğini beyan etmesi üzerine şahsın Yeşilyurt Mahallesindeki ikametinde teknik inceleme yaptırılmak istenmiş ise de, şahsın ikametinin bulunduğu bölgenin güvenli olmaması sebebiyle şahsın evinde teknik inceleme yaptırılamamış, İ.A. isimli şahsa evinin zarar gören yerlerinin resimlerini çekmesi hususunda bilgi verildiğine dair iş bu tutanak tarafımızdan tanzimle altı birlikte imzalanmıştır.”

 

Tunceli'de hain saldırı: 2 asker şehit oldu

Tunceli'de hain saldırı: 2 asker şehit oldu