Foto:DHA (ARŞİV)


 

AKP'nin aday tanıtım toplantısı Ankara Arena'da gerçekleştirildi. Bülent Arınç başta olmak üzere aday gösterilmeyen birçok isim törene katılmadı.

"AKP OLMAZSA OLMAZ"

Toplantının açılışında konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "Ben burada 7 Haziran seçimleriyle TBMM’de görev yapmış olan bütün arkadaşlarımı 258 milletvekilimizi saygıyla bir kez daha anıyorum. Her birine teşekkür ediyorum. 258 milletvekili almış olmamıza rağmen, tek başımıza iktidar olamamamızın sonucunda Türkiye’nin bir kaosa, krize yöneleceğini düşünenler şunu gördüler ki, Türkiye’de siyasetin mayası, omurgası AK Parti’dir. AK Parti olmadan siyasete şekil de dizayn da verilemez." dedi.

ARINÇ VE DİĞER "ABİLER" KATILMADI!

AKP’nin milletvekili aday tanıtım programına eski bakanlardan Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç’ın katılmaması dikkat çekti.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Aday toplantısına katılan 550 milletvekilinden sadece 312'si 7 Haziran listesinde de AKP'den aday listesinde yer alıyordu.

KADIN ADAY SAYISI AZALDI

AKP'nin 7 Haziran seçimlerine göre kadın aday sayısını da azaldığı dikkat çekti. 7 Haziran'da seçimlere 99 kadın adayla giden AKP, 1 Kasım'da listelere sadece 69 kadın aday koydu.



Çiçeği burnunda AKP'li Tuğrul Türkeş KKTC'de bir toplantıda olduğu için aday tanıtım toplantısında yer alamadı.

HAYDi BİSMİLLAH ÇALINDI

Aday tanıtım toplantısında AKP'nin seçim şarkısı "Haydi Bismillan" da ilk kez çalındı.