Veli TOPRAK-

AKP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Haziran seçimleri öncesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte seçim mitinglerine katılacağı öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN FİDAN YORUMU!

Latin Amerika ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan’ın milletvekilliği adaylığına ilişkin “Sayın Fidan’ın adaylığına olumlu bakmıyorum”  dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak yetki Sayın Başbakan’ın kararıdır benim de buna karışma yetkim yok. Muhalefetin eleştirisini de doğru bulmuyorum, nasıl ki herhangi bir memur istifa edip vekil olabiliyorsa, MİT Müsteşarı da istifa edip aday olabilir.”

Fidan, Davutoğlu ile AKP’ye oy isteyecek

Öte yandan AKP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte seçim mitinglerine katılacak.

7 Haziran seçimleri için siyasi propoganda dönemi önümüzdeki aylarda hareketlenecek. Partilerin milletvekili aday listelerinin şekillenmesinin ardından ve mitingler ve seçim gezileri başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu da TBMM’nin bir süre sonra tatile girmesi ile birlikte yurt gezilerine ağırlık verecek. Bu gezilerin bazılarına Ankara’dan AKP milletvekili adayı gösterilmesi beklenen Hakan Fidan da katılacak.

Fidan, Ankara’daki seçim propoganda çalışmalarına da katılarak, 7 Haziran öncesi halktan oy isteyecek.
Fidan’ın AKP listelerine seçilecek bir sıradan aday gösterilmesini ve 7 Haziran’da milletvekili olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Yasa gereği bürokratlar istifa edip seçimde aday olur ve kaybederlerse görevlerine ya da benzer bir konuma geri dönebiliyor.
Fidan açısından seçilebilecek bir sıra alması sonucu seçimi kaybetme riski sıfıra yakın... Aksi bir durumda ise MİT’e ya da devlette başka bir üst düzey göreve geri dönmesi imkanı bulunuyor.