Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP’de olağanüstü tüzük kongresinin toplanmasını isteyen muhalifler, Genel Merkez yönetimine seslerini duyurabilmek için sosyal paylaşım sitesinde sıra dışı bir eylem başlattı. “Beyaz Çorap Hareketi” adı altında mizahi eylemde ülkücüler, beyaz çorap ile çekilen fotoğraflarını paylaşıyor.

Foto: SÖZCÜ -Muhalefet sosyal medyada 'beyaz çorap hareketi' grubunda örgütleniyor


MHP lideri Devlet Bahçeli partililere, “Hilal bıyık” ve “Beyaz çorap” yasağı getirmişti. Bu yasağı hatırlatan ve olağanüstü kongre isteyen partililer, Alparslan Türkeş’in beyaz çoraplı fotoğrafını da fon resmi yaptılar. Facebook hesabında, “Düşsek de, bitap ve harap olsak da, ne hilal bıyıklarımızdan, ne de beyaz çoraplarımızdan geçeriz” denildi.

İMZA 600’E YAKLAŞTI


Ülkücülerin facebook’ta başlattığı kampanya,beklenenin üstünde destek buldu. Sosyal medya hesabında, muhalif kanadın kongre taleplerine meydan okuyan Devlet Bahçeli’nin ‘’Ses ver Türkiye” sözleri de ‘’İstifa, istifa, istifa” diyerek karikatürize edildi.

Öte yandan, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ayrı ayrı yürüttüğü kampanyada büyük kongre için delegelerden toplanan imza sayısının 600’e yaklaştığı bildirildi. Muhalif kanadın yeni yılın ilk haftası 600'ü aşkın delege imzasını ortaklaşa belirledikleri 5 avukatla birlikte Genel Merkez'e teslim edip olağanüstü kongre için somut girişimi başlatacağı bildirildi.