MHP, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında kamu düzenini sağlamada görevini yürütemediği, KCK paralel devlet yapılanmasına zemin hazırladığı ve 17-25 yolsuzluk soruşturmasını kesintiye uğrattığı iddialarıyla gensoru önergesi verdi.

MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu imzalarıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan gensoru önergesinin gerekçesinde, ''Terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK, şehir merkezlerinde mahkemeler kurmuş, Kandil'de ise üst mahkeme kurarak yargı fonksiyonu yürütmektedir'' denildi.

''İHALE DAĞITIYORLAR''

Terör örgütünün asayiş birimleri ve karakollar kurduğu, kolluk faaliyeti üstlendiğine, vergi toplayıp adli ve idari para cezaları verdiğine yer verdiği de savunuldu. Gerekçede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporlarında, kamu ihalelerinin terör örgütü tarafından dağıtıldığı, sosyal yardımların YDG-H onayını alan kişilere verildiği, kamu görevlilerinin hizmet binaları ve lojmanlardan çıkamadıkları kaydedildi.

''OPERASYONU DURDURDU''

Bakan Ala'nın 17/25 Aralık operasyonlarında soruşturmayı yürüten adli kolluk görevlilerine emir ve talimat verdiği, polisler hakkında soruşturma açtırıp görev yerlerini değiştirdiği de hatırlatıldı ve şöyle denildi:

''Bakan Efkan Ala sorumlu olduğu kamu düzeni, huzur ve asayişin sağlanmasında acz gösterdiği gibi kanunen sahip olduğu yetkileri kullanmayarak, üniter yapının fiilen bozulmasına ve ülkemizin belirli bölümlerinde paralel devlet yapılanması kurulmasına zemin hazırlamaktadır."