CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek,  "12 yılda Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga. Yalan söylemek onların hüneri. Biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz" dedi.

SÖZCÜ/ANKARA-  Kılıçdaroğlu Arınç'a iki soru sordu:  1- Ahlaklıysan neden 8 Haziran'ı bekliyorsun? 2- Bugüne kadar neden konuşmadın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini paralelci olmakla suçlayan Melih Gökçek’e ağır ifadelerle yanıt veren ve Bülent Arınç’a, “Ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan neden 8 Haziran’ı bekliyorsun, bugüne kadar hangi gerekçeyle konuşmadın?” diye sordu.


“Suç organizasyonlarında itiraflar çok önemlidir” diyen Kılıçdaroğlu, AKP’deki “suç ortaklığının ağır ağır ortaya çıktığını” söyledi. Türkiye’de son 2 ayda 1 milyon 300 bin kişinin işsiz kaldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, emeklilere dini bayramlarda ödeme sözünü verdiği iki ikramiye ile ilgili noter onaylı taahhütnamesini de açıkladı. Kılıçdaroğlu,grup toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu:


İTİRAFLAR DÖNEMİ BAŞLADI: Suç organizasyonlarında itiraflar çok önemlidir. 17-25 Aralık’ta bir hükümetin devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. İlk itiraf Bayraktar’dan gelmişti. İkinci itiraf Erdoğan’dan geldi askerlere yaptığı konuşmada “bizi kandırdılar” diyor. Bir başka itiraf, Arınç... Çıktı, canlı yayınlarda kendi partisinden bir büyükşehir belediye başkanını en ağır ifadelerle suçluyor. “8 Haziran’dan itibaren konuşmak isterim” diyor. Ahlaklıysan, kul hakkı yemekten korkuyorsan, dürüst ve namuslu bir insansan, neden 8 Haziran’ı bekliyorsun? İkinci soru; sen bunların tamamını biliyordun da neden, hangi gerekçeyle bugüne kadar konuşmadın? Yolsuzluk yapana, bu kadar ağır eleştiriler getirdiğin bir adama hangi gerekçeyle sahip çıkıyorsun


AHMET KAYIPOĞLU: Bunlar ülkeyi yönetemezler, suç ortaklığı ağır ağır ortaya çıkıyor. Tabii daha önemlisi de, bir kişi hiç konuşmuyor, kim? Ahmet Davutoğlu, yani Ahmet kayıpoğlu. Ne olduğu belli değil. Sormak isterim; Erdoğan Merkez Bankası Başkanı’nı suçladı, onu vatan haini ilan etti, niye konuşmuyorsun? Ben bu kürsüde 77 milyonun fişlendiğini iddianameyi göstererek açıkladım. Tık yok, konuşmuyor. İzleme Heyeti dolayısıyla Arınç ile arasında tartışma geçti, hafif kıvırmaya başladı ama atı alan Üsküdar’ı geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir; bir hükümetin sözcüsü Bakanlar Kurulu’ndan sonra medyanın önüne çıkıp açıkça suçluyor. Bizim Davutoğlu’ndan yine haber yok, tam kayıpoğlu.


2 AYDA 1 MİLYON 300 BİN İŞSİZ:  6 milyon 200 bin işsizimiz var. Son iki ayda; şubat-mart işsiz kalan, işinden olan kişi sayısı 1 milyon 300 bin. 1 milyon 300 bin kişinin işine son verildi. 400 bin kişi 1 yıldır iş arıyor. Peki bu ağaların çocukları işsiz mi? O ağaların çocukları KPSS’ye giriyor mu, hepsi doğrudan torpilli devlet memuru oluyor mu? O zaman 77 milyona sesleniyorum; adalet mi, haksızlık mı, çocuğum işsiz mi diyorsun, yerin ve adresin belli.


KİŞİ BAŞINA DÜŞEN BORÇ 5 BİN 224 DOLAR: 2002-2014 arası kişi başına düşen dış borç 1963 dolar. Şimdi 5 bin 224 dolar. Vatandaşın bankalara borcu 6.5 milyar liraydı, 52 kat arttı. Şimdi 345 milyar lira. 77 milyon yurttaşıma, özellikele de borçlu olan kardeşlerime sesleniyorum, seni bu borç batağından kurtarmak, Kılıçdaroğlu’nun namus borcudur. 8 Haziran’da bir ülke nasıl yönetilir, bunu göstereceğiz. Borç batağından 3 yılda seni kurtaracağım. Hiç endişen olmasın.


FAİZ LOBİSİNİN BAŞKANI SARAYDA: 1980-2002 arası ödenen faiz, 135 milyar lira. 2003-2014 arası 545 milyar lira. Faiz lobisi arıyorlar, merkezini arıyorlar. Lobinin merkezi Çukurambar ve AKP Genel Merkezi. Lobinin başkanı da belli, kaçak sarayda oturuyor.



NOTER ONAYLI İSTİFA SÖZÜ



CHP lideri emeklilerle ilgili 4 maddelik noter onaylı taahhütnamesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeni hükümetin kendisinin başbakanlığında kurulması durumunda emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye verileceğini, buna yönelik düzenlemenin 1 ay içerisinde yapılacağını ve görev süresi boyunca geçerli olacağını, sözünü yerine getirememesi durumunda da hem Genel Başkanlık görevinden, hem de Başbakanlık’tan istifa edeceğini söyledi.''“Son bir yılda ekmek yüzde 12, makarna 15.4, çay, 22.7, pırasa 22.9, dana eti yiyor musunuz yemiyor musunuz bilmiyorum ama dana eti 24, maydonoz 24.5, salça 26, mercimek 32, domates 42, patlıcan 50.2, yeşil soğan 53, ıspanak 63, kuru soğan 77, kabak 92.5 oranında arttı. Size ne verdiler yüzde 7.” dedi

 

Davutoğlu'ndan Melih Gökçek açıklaması!

Davutoğlu'ndan Melih Gökçek açıklaması!