Başbakan Davutoğlu, basın kuruluşlarının korunması ve genel kamu düzeni için İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi ile görüştü. Görüşmenin ardında da kendi Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet binasına yapılan saldırılar sonrası somut bir adım atan Başbakan Davutoğlu, telefonla yaptığı görüşmede İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ne tüm basın kuruluşlarının korunması için tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı görüşmeler sonrasında sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulundu.

Basın kuruluşlarına yapılan saldırılar için, "Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez" diyen Davutoğlu, " Terörün cezasını hukuk çerçevesinde güvenlik güçlerimiz ve yargı verecek. Kimse kendisini kanunun yerine koymamalıdır" dedi.

İşte Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar:

1-Van'da aziz şehitlerimizin cenaze törenindeydik. Al bayrağa sarılı evlatlarımız Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıtlarla ebediyete uğurlandılar.

2-Van'da bir kez daha milletimizin bütün fertlerinin aynı kararlılıkla teröre karşı omuz omuza durduğunu müşahade ettim.

3-Teröre karşı yürüttüğümüz ortak mücadele kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektedir.

4-Aziz milletime sesleniyorum: Terörün amacı bizim bu sarsılmaz kardeşlik bağlarımızı zedelemek, kardeşler arasına fitne sokmaktır.

5-Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez.

6-Terörün cezasını hukuk çerçevesinde güvenlik güçlerimiz ve yargı verecek. Kimse kendisini kanunun yerine koymamalıdır.

7-Yüreği vatan sevgisiyle dolu tüm vatandaşlarımı sükunete, kucaklaşmaya ve devletine güvenmeye davet ediyorum.

8-Hukuk çerçevesinde yürüttüğümüz operasyonları büyük bir kararlılıkla devam ettirirken, kardeş kavgasına da müsaade etmeyeceğiz.