Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA




Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katlinin ardından yaptığı konuşmada 3 kez “Kadına şiddete hayır” vurgusu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilçe başkanının, kadına şiddetten ceza aldığı ortaya çıktı.

AKP Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Kenan Ulussever hakkında, imam nikahlı eşi Selma Koçer’e şiddet uygulayıp kasten yaralamaktan  tedbir kararı alındığı belirlendi. Sözcü, Ulussever hakkındaki tedbir kararının belgesine ulaşırken, Ulussever de SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, “O olay ilçe başkanı olmadan önceydi, yeniden kurcalanmaması gerekir'' dedi.

Eşi Selda Ulussever’le resmi nikahlı olan Yusuf Kenan Ulussever, Selma Koçer’le de imam nikahlı olarak yaşamaya başladı. Ancak çift arasında bir süre sonra anlaşmazlık çıktı. İmam nikahlı eş Koçer, “Bana şiddet uyguladı. Yaraladı” diyerek Ulussever hakkında şikayetçi oldu ve tedbir alınmasını istedi.

Koçer “Beni itti, yumrukladı”

Selma Koçer, 29 Ekim 2013’te polise verdiği ifadesinde şunları anlattı:

“Ben yaklaşık 2 yıldı kendi rızamla nikahsız olarak Yusuf Kenan Ulussever isimli şahısla birlikte yaşarım ve bu birliktelikten 5 aylık bir erkek çocuğumuz vardır. Birlikte yaşadığım Ulussever, resmi olarak bir başka bayanla evlidir. Evde bulunduğumuz sırada facebook fotoğraflarıma bakarken bana kızarak, o fotoğrafları kaldırmamı istedi ve sonrasında aramızda yaşanan ağız münakaşasından sonra, yüzüme tokat ve yumruk attı. Beni iteklemesi sonucu da sol ayak bileğimden yaralandım. Olayın sıcaklığı ile hastaneye gitmedim ancak bugün gözümden şişlik ve ayağımda ağrı hissedince hastaneye gittim. Polise gittiğim taktirde evi yakmak ve eşyaları bana vermemekle de tehdit etti''

Ulussever “İttim ama darp etmedim”

Ulussever de ifadesinde, Selma Koçer’le imam nikahlı yaşadığını ve resmi nikahlı eşinin de bunu bildiğini anlattı. İmam nikahlı eşinin, resmi nikahlı eşini sürekli rahatsız ettiğini, kendisiyle de bu yüzden tartıştığını savunan Ulussever, “Bir anlık kızgınlıkla iteledim ama darp etmedim. Tehditte bulunmadım” dedi.

Tedbir kararı alındı

Pozantı Asliye Ceza Mahkemesi 30 Ekim 2013’te, AKP’li Ulussever hakkında “tedbir kararı” adlı. Kararla birlikte Ulussever’in 6 ay süreyle evden uzaklaştırılması, şiddet uyguladığı eşi ile çocuğu ve yakınlarına yaklaşması yasaklandı.

"İLÇE BAŞKANI OLMADAN ÖNCEYDİ..."

Olaydan yaklaşık 8 ay sonra AKP Pozantı İlçe Başkanı olan Yusuf Kenan Ulussever, SÖZCÜ'nün sorularını yanıtladı. Ulussever, “O olay, ilçe başkanı olmadan önceydi. Tedbir kararı oldu ama mahkemelik bir durum yok” dedi.




Yusuf Kenan Ulussever,  hem kendisini şikayet eden imam nikahlı eşi Selma Koçer hem de resmi nikahlı eşi Selda Ulussever’le birlikteliğinin devam ettiğini de vurgulayarak, “Hiçbir sorun kalmadı. Zaten ciddi bir durum değildi” dedi.