Başak KAYA/SÖZCÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde terör vardı. Kılıçdaroğlu, gittiği cenazelerde “Ensesi kalının, milletvekilinin, bakanın değil” fakir fukara ailelerin çocuklarının şehit olduğunu gördüğünü'' söyledi. Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimlerinin “normal” seçimler olmadığını, futbol takımı gibi parti tutulmaması gerektiğini belirterek, seçimlerde ya demokrasinin ya da dikta yönetiminin oylanacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu dün Tokat’ta şehit Uzman Çavuş Ufku Demirel’in cenaze törenine katıldı. Tokat’taki mitingini iptal eden Kılıçdaroğlu Amasya ve Çorum’da vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

Erdoğan'a salon vermeyen belediye başkanı konuştu

Erdoğan'a salon vermeyen belediye başkanı konuştu

YETKİYİ SARAYDAN DEĞİL HALKTAN ALACAĞIZ: 7 Haziran’da millet oyunu kullandı, milli irade tecelli eti. Vatandaş tek partiye, diktatörlüğe izin vermiyorum dedi. Tek başına yönetmene izin vermiyorum, oturun konuşun, uzlaşın adam gibi yönetin dedi. Sizin iradenize saygı gösteren tek parti CHP’dir. Biz üzerimize düşeni yaptık. Koalisyon olsun. Hay hay buyurun gelin. Bir sonraki seçimleri değil biz Türkiye’yi düşünüyoruz. Gençler işsiz, terör var, her gün şehit geliyor. Çiftçi, esnaf memnun değil. Evet dedik. Gelin koalisyon kuruyorsanız gelin adam gibi konuşalım. Biz bütün samimiyetimizle masaya oturduk. Ama sonunda hayır dediler. Üç aylık seçim hükümeti dediler. Biz yokuz dedik. Dört yıl yüksek profilli kuracaksanız varız dedik. Davutoğlu hükümeti kuramadı. Geleneklere teamüllere göre hükümeti kurma görevinin bize verilmesi lazımdı. Sandılar ki onlar gibi meydan meydan dolaşıp mağdur edebiyatı yapacağız. Biz yetkimizi saraydan değil halktan alacağız

.

Bilal Erdoğan Floransa'da çıktı!

Bilal Erdoğan Floransa'da çıktı!

 

YA DEMOKRASİ YA DİKTA YÖNETİMİ: Bu seçimler normal seçimler değil. Ya demokrasi, özgürlük ya dikta yönetimini isteyeceğiz. Ya gencecik çocuklar şehit olacaklar ya da terör bitecek barış ve huzur gelecek. 13 yıldır iktidardalar. Ne zaman sıkışsalar bizi kandırdılar dediler... Bu seçim sıradan bir seçim değil. Türkiye çok zor şartlarda. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden biri yaşıyor. Ortadoğu bataklığından çıkmalıyız. Burnumuzun dibinde bir savaş patlarsa faturayı kim ödeyecek. Türkiye’yi bu hale kim getirdi.

BU MİLLET DİZ ÇÖKMEZ: 7 Haziran’da 400 vekil çıkmayınca bu milletin önüne acıyı gözyaşını şantaj olarak koydular. Bu millet şantaja boyun eğmez. Bu millet Kuva-yi Milliye ruhuyla, birilerinin önünde diz çökmedi ve asla çökmeyecekler.

KANDIRILAN YÖNETEMEZ: Doğu ve Güneydoğu’yu silah deposuna çevirdiler. Efendim PKK bizi kandırdı. Sen hükümetsin. Eğer terör örgütü seni kandırıyorsa senin başbakanlık koltuğunda işin ne…. Subaylarımızı tutukladılar. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanını terörist diye hapse attılar. Paralel bizi kandırdı dediler. Kandırılan bir hükümet Türkiye’yi yönetemez.

AKAN KANIN BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK: Suriye konusunda yanlış yapıyorsunuz dedik. Kardeşi kardeşi kırdırmak neden. Neden silah gönderiyorsun. Akan kanın bedeli ne olacak. Dış politika milli olmak zorundadır. Bütün siyasi partilerin ortak görüş beyan etmesi lazım. Faturasını bütün millet çekiyor. Esad bizi kandırdı diyorlar. Sen çocuk musun? Kandırılacaksan senin o koltuklarda ne işin var.

FUTBOL TAKIMI GİBİ PARTİ TUTMAYIN: Bu seçimlerde tek isteğim var sizden düşünerek sandığa gidin. Davulla zurnayla değil. Futbol kulübü gibi parti tutmaktan vazgeçin. Hangi parti ülke çıkarlarını savunuyorsa, vatandaşın soyulmasına karşıysa, adaletten yanaysa o partiye oy verin. Yeter diyin artık. Milletin boğazına geldi nefes alamıyor.

ENSESİ KALININ ÇOCUĞU ŞEHİT OLMUYOR: Hangi şehit cenazesine katıldıysam Allah sizi inandırsın fakir fukara ailelerinin çocukları…Hiçbir ensesi kalının, bakanın, milletvekilinin çocuğu orada yok. Anneler, “Benim oğlum öldü aynı acıyı başka anneler yaşamasın. Bu derdi çözün” diyorlar. Bu sorunu ancak CHP çözer…Samimi ve dürüst olacaksınız. Gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. Millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Millete bilgi vereceksiniz. Ülke batmayacak sen de olmayacaksın.

UTANARAK BİZİ ÖRNEK ALMIŞLAR: Seçim bildirgemizde geliri hakça bölüşeceğiz dedik. Yoksulluğu bitirmemiz lazım dedik. Asgari ücret 1500 TL olacak, taşerona son vereceğiz dedik. Aile sigortasını getireceğiz, hiçbir ailenin geliri 750 TL’nin altında olmayacak. Kaynağı nereden bulacaksınız diye kıyameti kopardılar. Bizim söylediklerimizi biraz utanarak kendi seçim beyannamelerine koymuşlar. Bizi örnek alıyorlar. Bizim daha çok örnek alacaksınız. Bu bizim seçim bildirgemizin ne kadar doğru, ayaklarının yere bastığını gösterir. CHP Türkiye’deki tüm siyasal hareketlere örnek olan bir partidir. Halktan, emekliden, işçiden yana politikalar oluşturduk. ..İktidar partisi hiçbir sorunu çözmediler. Sadece ceplerini doldurdu.

DAVUTOĞLU YÖNETEMEZ: Devleti yönetmek ayrı bir şeydir. Bilgi, birikim gerekir. Kinin ve öfkenin devlet yönetiminde yeri yoktur. Devleti yönetmeyi köşeyi dönmek sandılar. Siyaset zenginleşme değil halka hizmet aracıdır. Halka hizmet hakka hizmettir. Türkiye’nin yeni düzgün bir yönetime ihtiyacı var. Ülkeyi yöneten kişinin bağımsız iradesi olmalı. Eğer iradesini başkasına ipotek etmişse yönetemez. Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halk için çalışır.