Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yemin töreni için toplanacak olan TBMM’yi en yaşlı üye sıfıtayla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal açacak. Meclis Başkanlığı yarışı AKP’nin 317 milletvekili ile çoğunlukta olması nedeniyle bu kez yaşanamayacak.

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 10 - 12 gün içinde kesin seçim sonuçlarını ilan etmesi bekleniyor. Meclis içtüzüğü gereği TBMM Genel Kurulu, kesin sonuçların ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'te  toplanacak. Bu birleşimde milletvekillerinin and içme töreni yapılacak. Toplantıya, Meclis'in en yaşlı üyesi olarak yine CHP’li Deniz Baykal başkanlık edecek.

 

Genel seçimlerin ardından TBMM’yi yine en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal açacak. 1 Kasım seçimlerinin ardından TBMM ilk toplantısının açılışını 7 Haziran seçimi sonrasında olduğu gibi, en yaşlı üye olan Baykal yapacak. 1938 doğumlu olan Baykal, 7 Haziran sonrasında da TBMM geçici başkanlığı görevini üstlenmiş, ardından da TBMM başkanlığı seçimlerinde CHP'den aday olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi krize dönüşen Baykal, MHP’nin desteğini alamamış ve başkanlık yarışını kaybetmişti. 1 Kasım seçimlerinde AKP'nin 317 vekil çıkarması ile birlikte, muhalefet partilerinden hiçbirin TBMM Başkanlığı için şansı kalmadı. SÖZCÜ/ANKARA