Obama yönetimi bir süredir batı dünyasından 'dışlanan' Mısır için flaş bir adım attı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye mektup gönderdi. Mektupta, iki ülkenin ortak çıkarlarına vurgu yapılırken, Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemli olduğunu söylendi.

Mektubu kamuoyuna Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf açıkladı. Yusuf; ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi'ye bir mektup göndererek, iki ülkenin ortak çıkarlarının tehditleri karşısında Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemine vurgu yaptığını söyledi.

Mektubunda Obama; ülkesinin, Mısır'da ve bölgede istikrar ile başarının gerçekleşmesine katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "ABD-Mısır Stratejik Diyaloğu'nun, iki ülke arasında ilişkileri tüm alanlarda derinleştirmesini ve Mısır'ın aradığı kapsamlı kalkınmayı sağlamaya katkı sağlamasını umuyorum" ifadelerine yer verdi.

Bu arada Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin de ABD Başkanı Obama'nın mektubunu takdirle karşıladığı ve Mısır'ın, iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda ABD ile olan stratejik ilişkilerini geliştirmeye hırslı olduğunun altını çizdiği kaydedildi.

SİLAH YARDIMI DA SÜRECEK

Geçtiğimiz hafta Sisi ile biraraya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin Mısır’a verdiği aralarında F-16 savaş uçakları, Apache helikopterlerin de bulunduğu askeri yardımların ve eğitim desteğinin devam edeceğini ilan etmişti.

ABD ve Mısır arasında 6 yıl sonra bir ilk!

ABD ve Mısır arasında 6 yıl sonra bir ilk!