Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların sokaklara kazdığı hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı.

BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipler, sabah satalerinde çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçeler ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu.  Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

BALKONDA YARALANDI

Polislerin karşılık vermesiyle de PKK'lılarla çatışma çıktı. Çıkan çatışmada patlama sesi üzerine evinin balkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Saldırıyı düzenleyen PKK'lılar etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Mescit Mahallesi'nde çatışma çıktı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Saldırılar üzerine, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı bildirildi.



Şırnak'ta hain saldırı: 2 şehit 5 yaralı

Şırnak'ta hain saldırı: 2 şehit 5 yaralı