Muğla’da birlikte yaşadığı kişi tarafından kolundan vurulan 2 aylık hamile Ayşe Kocaoğlu (24) hastanede daha büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Kocaoğlu enfeksiyona karşı ilaç verilemediği için kolunu kaybedebilir. Kolunun kesilmemesi için kürtajı istedi; ama iddiaya göre devlet hastanesi kürtajı babanın izini olmadığı gerekçesiyle yapmaya yanaşmıyor.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören, 9 Şubat’ta işlediği cinayetin ardından yakalanan ve cezaevinde olan baba Gökhan A.’nın izni olmadığı için kürtaj yaptıramıyor. Fakat kanuna göre kürtaj bekar, 18 yaşındaki büyük kadınlar için 10 haftaya kadar serbest.

Hamileyken kolunun iyileşmesini sağlayacak ilaçları kullanamayan Kocaoğlu'nun, kürtaj hakkının elinden alınmasına sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.

İŞTE, O YORUMLARDAN BAZILARI:

Zeki Kayahan Coşkun @zekikayahan ·
Kadın hamile, kolu kesilmek üzere. Bebek alınmazsa kol kesilecek. Devlet kol kesilsin, bebek kalacak diyor. Ve yıl 2015... M.Ö. 200 falan değil.

Yunus Günçe @yunusgunce ·
"Kürtaja karşı olduğundan" bir kadina, "ya kolun, ya bebeğin" diyen hastane hastane, doktor doktor, insan insan, ülke ülke değildir.

Aylin Kotil @aylin_kotil ·
Kadınların fıtratında ölmek yok. Kadınları rahat bırakın. #AyşeKocaoğlu

Sevim Gözay @SevimGozay ·
2 çocuklu kadın, annesini katledip kendisini sakatlayan adamdan çocuk sahibi olacak ve bütün çocuklarına "tek kolla" mı bakacak?? vahşet bu!

Melis Alphan @melisalphan ·
Annesinin katilinden hamile, devlet karnında bebeği var diye ilaç vermiyor, enfeksiyon yüzünden kolu kesilebilir!

İmamınGülü✌ @Ladyimam ·
Kolundan vurulan hamile kadın kürtaj yaptırmak istiyor yasal dönemde olduğu halde hastane yapmıyormuş, bu ne biçim olaydır..