ANKARA-SÖZCÜ

Tuğrul Türkeş’in Başbakan Davutoğlu’nun teklifini kabul ederek Bakanlık görevini kabul etmesi Türkeş ailesini de böldü. Geçen dönem AKP’den milletvekili seçilen Ahmet Kutalmış Türkeş, partisinden istifa etmiş ve AKP’ye sert eleştiriler getirmişti.

Kutalmış Türkeş istifa dilekçesinde ‘’Anayasa’dan 'Türk' adının çıkarılacağı, başkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletin bölünerek federasyon ve özerk alanlara dönüştürüleceği tuzağını fark ettiğini" belirtmişti. 4 yıl AKP milletvekilliği yapan Kutalmış Türkeş AKP için şunları söylemişti:

Tuğrul Türkeş'e zor soru: Kaça sattın?

Tuğrul Türkeş'e zor soru: Kaça sattın?

‘’AKP Genel Başkanı Davutoğlu ve aynı zihniyet sahipleri, her fırsatta babam Alparslan Türkeş'e dil uzatarak hadlerini aşmışlardır. İslam'ın bu topraklarda var olmaya devam etmesine vesile olan Atatürk adının telaffuz dahi edilmesinden ısrarla kaçınılması, muhakkak ki bir art niyet göstergesidir. AKP’de milli ve siyasi iklimin süratle bozulmaya yüz tuttuğunu gördükten sonra, bu partide görev yapmanın büyük bir manevi, milli ve vicdani vebal yükleyeceği inancına kanaat getirdiğim için, tarihe not düşmek amacıyla AKP üyeliğinden istifa ediyorum."

Davutoğlu: Tuğrul Türkeş'e teşekkür ediyorum

Davutoğlu: Tuğrul Türkeş'e teşekkür ediyorum