SÖZCÜ / YALOVA

Adı Yalova ile özdeşleşen ve Yalova’yı tüm Türkiye’ye tanıtan Milletvekili Muharrem İnce CHP Parti Meclisi’nin Yalova’da aday belirlemek için Merkez Yoklaması kararını almasından sonra Yalova örgütüyle bir araya geldi.

 

Yalova’da İl başkanı ve il yönetiminin tümü, altı ilçe başkanının altısı, beş belediye başkanının beşi, beş il genel meclisi üyesinin tamamı, 54 belediye meclis üyesi, il kadın kolları başkanı ve üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı ve üyeleri, Merkez İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanı ve üyeleri imzalarıyla aday belirleme yöntemi ister önseçim, ister merkez yoklaması olsun, bizim adayımız Muharrem İnce’dir diyerek imzalarıyla milletvekillerine destek oldular. Son yerel seçimlerde Yalova’da Belediye Başkanlığı seçimi tekrarlanmış ve Muharrem İnce Yalova’da sandık başlarından, adliye önlerinden ayrılmayarak, sandalye üzerinde sabahlayarak Yalova seçimini örgütüyle birlikte kazanmıştı.

Şimdi o örgüt milletvekiline imzalarıyla sahip çıktı. Yalova örgütü ayrıca Muharrem İnce’ye sahip çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da teşekkür edip, saygılarını sundular.

 

Aday Belirleme yöntemi CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda ve Parti Meclisi’nde görüşülmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin telefonda konuştuğu, İnce’nin “Yalova’dan önseçimle aday olmak istediğini ilettiği” ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “seni 1. Sıradan aday göstereceğiz, daha önce önseçim yapmadığımız yerde şimdi önseçim yapmamız doğru olmaz” dediği basına yansımıştı.

 

Not: Seyahat ve rahatsızlık nedeniyle kahvaltılı toplantıda bulunamayan örgüt yöneticileri ve seçilmişler ise telefonla milletvekili Muharrem İnce’ye desteklerini ilettiler. Buna rağmen bu kişiler yukarıda ifade edilen sayılara dahil edilmemiştir!