KAMİL ELİBOL/ANKARA

Güvenlik güçleri 34 il’de IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine düzenlediği operasyonlarda bin 50 kişiyi gözaltına aldı. Ancak, İstanbul polisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepki gösterdiği maskeli ve silahlı teröristi yakalayamadı.

Suruç’taki intihar eyleminde ölen İsmet Şeker ve Cemil Yıldız’ın cenazelerinin karşılandığı Gazi Mahallesi’nde yüzleri maskeli olan ve ikisinin elinde Kaleşnikof, birinin elinde MP-5 yarı otomatik tabanca bulunan üç teröristin izine ulaşılamadı.

ONLAR YAKALANAMADI

İstanbul’un göbeğinde ellerinde kaleşnikof ile sadece TSK ve emniyetin envanterinde bulunan MP-5 otomatik silahla gövde gösterisi yapanların kimliği tespit edilemedi. Polis, tanınmamak için yüzlerini maske ile gizleyen teröristleri aradan bir hafta geçmesine karşın sonuç elde edemedi.

Teröristlerin ellerindeki kaleşnikofla havaya ateş etmesi sonrası, “İstanbul teröre mi teslim edildi?” tartışmaları gündeme gelmişti. İstanbul’da yaşanan bu olaya en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan göstermiş ve Maskeli silahlı gruplara müsaade etmeyeceğiz. Bir devlet bunlara izin vermez” demişti.

Erdoğan’ın, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’ne, “Bu kişileri biran önce yakalayın ve adalete teslim edin” talimatı verdiği öğrenildi. Bu talimata rağmen yapılan araştırma ve yürütülen soruşturmadan bir sonuç çıkmadı.