Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık Sen ) üyeleri aile hekimlerine zorunlu cumartesi mesaisi uygulamasını İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto etti. Yaklaşık

50 sağlık çalışanın katıldığı basın açıklamasında aile hekimleri sisteminde çalışan hekim ve hemşire ve ebelerin, sosyal hayatları, can güvenliği hiçe sayılarak cumartesi günleri yazılmaya çalışılan nöbetin akılla mantıkla bağdaşır bir yönünün olmadığı ve bu uygulamadan vazgeçilmesi istendi.

POLİS TUTANAK TUTUYOR
Bu gün başlayan Aile Sağlık Merkezleri'nde zorunlu hale getirilen nöbet uygulamasına karşı yüzde 70'lere ulaşan sayıda hekim ve hemşire ve ebenin nöbete gitmediğini ve polisin de ASM'lere giderek cumartesi mesaisine gelmeyen hekimler ve hemşeriler ve ebeler için tutanak tuttuğu bilgilerinin kendilerine ulaştığını dile getiren Türk Sağlık Sen İzmir 1. Nolu şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Polisin işi ASM'lere gidip tutunak tutmak değildir. Aile hekimliğine geçiş aşamasında pek çok hekim, ebe ve hemşire arkadaşız duruma göre ya tehdit edilmiş, ya da özendirilerek Aile Hekimliği sözleşmesi imzalaştırılmıştır. Ortalama 3600 nüfusa sağlık hizmeti veren Aile Hekimleri, ebe ve hemşireler, hasta muayenesi, gebe, bebek, çocuk takibi, 15-49 yaş çalışması, 65 yaş üstü izleme, obezite, kanser taramaları, evde bakım hizmetleri, defin nöbeti gibi görevlere harcadıkları zamanlar hesaplandığında zaten aşırı bir efor sarfettiklerini görmek zor değildir. Bu kadar iş yükünün üzerine bir de hafta sonları cumartesi nöbet tutturulmak istenmesi tutulacak nöbetin nasıl bir nöbet olduğunun belirsiz olması, yani tutulacak nöbetin acil nöbet mi? Hekimin kendi nüfusuna hizmet edeceği bir nöbet mi? Yoksa her gelen vatandaşa hizmet vereceği bir nöbet mi olduğu belirsizdir" dedi.