Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6'sının da yaralanması olayına Antalya'nın Manavgat ilçesinde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı. Denizli'de ise HDP binasına yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Ayrıca Denizli, Konya, Isparta, Ordu, Çorlu ve Niğde'de benzer olaylar yaşandı.

Manavgat’ta HDP binası taşlandı, Türk bayrağı asıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6'sının da yaralanması olayına Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00 toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 19.30'da yürüyüşe geçti. Antalya Caddesi'nden geçen grupta bulunanların sayısı katılımlarla yaklaşık 2000 kişiye ulaştı. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi'nden geçerek Çakal Deresi Mevkii'ndeki HDP İlçe binasına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1'inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı. Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.

Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.

BİNLERCE KİŞİ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 16 askerin şehit olması üzerine Denizli'de binlerce kişi sokağa döküldü. Yürüyüş yapan terör örgütü PKK'yı protesto eden öfkeli grubun HDP İl Başkanlığı'na Türk Bayrağı asmak istemesine polis engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Bu akşam yaklaşık üç bin kişilik grup, Dağlıca'da şehit olan 16 askeri anmak ve PKK terör örgütünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan topluluk, Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar, "Dişe diş kana kan, intikam, intikam", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Denizli uyuma şehidine sahip çık" sloganları attı. Eylemcilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

HDP BİNASINA BAYRAK ASILDIĞINI ÖĞRENEN GRUP, GERİ ÇEKİLDİ

Grup, HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokağın başına gelince parti binasına yürümek istedi. Önceden önlem alan polis ise grubun sokağa girmesini engelledi. Bu sırada, polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. HDP İl Başkanlığı'na önceden Türk bayrağının asıldığını öğrenen grup, polisinin uyarılarının ardından sokaktan ayrıldı. Topluluk, daha sonra Lise Caddesi'nden Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyarak askere destek veren sloganlar attı. Grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.

Çorlu’da HDP binasına saldırı ve linç girişimi

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde toplanan yaklaşık 6 bin kişi, Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından 16 askerin şehit edilmesini protesto etti. HDP parti binasındaki tabelayı indirip Türk Bayrağı asan grup, HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya'yı linç etmek istedi.



Çorlu'da internet üzerinden organize olan yaklaşık 6 bin kişi Atatürk Meydanı'nda toplandı. PKK aleyhine sloganlar atan gruptan bir kısmı Omurtak Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. HDP binasına girmek isteyen grubu, parti binasının olduğu sokak üzerinde barikat kuran polis ekipleri engelledi. Güvenlik önlemi alan polis ekiplerince durdurulan grubun, Çorlu'da bulunan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı binasına girmesine izin verilmedi.

Kalabalığın arttığı sırada gruptan bazıları HDP parti binasına taşla saldırdı. Daha sonra binanın arka kısmındaki yangın merdivenlerin 3'ncü katta bulunan parti binasına giren gruptan bazı kişiler, HDP Tekirdağ İl Başkanlığı yazan parti tabelasını sökerek yere fırlattı. Ardından ise Türk Bayrağı astı.

HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya da tabelanın yere atıldığını görünce girişte güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin yanına gitti ve 'Siz burada ne işe yarıyorsunuz?' diye tepki gösterdi. Parti önünde toplanan kalabalık polis ekiplerine bağıran Kaya'ya saldırarak linç etmek istedi. Kalabalık ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, Kaya polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

KORGENERAL'İN ARACINI DURDURDULAR

Parti binasının olduğu sokaktan tesadüfen geçen 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan'ın makam aracını fark eden kalabalık önünü keserek durdurdu. Grup, makam aracının önünde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, askere kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan attı. Bu sırada Korgeneral Erdoğan makam aracının camını açarak slogan atan gruba el sallamakla yetindi.

Niğde'de HDP il binasına saldırdılar

Niğde'de, Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için toplanan kalabalık, HDP il binasına saldırdı. HDP tabelasını indiren grup, tabelayı Cumhuriyet Meydanı'nda ateşe verdi.



Terör saldırısını protesto etmek için akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydan'ında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek Yeni Çarşı'da bulunan HDP binasının bulunduğu sokağa yürüdü. Eylemci grup içiresinden yaklaşık 100 kişi, yolda topladıkları taşlarla HDP il binasına saldırdı. Bu sırada bir grup, 2'inci katta bulunan HDP il binasına tırmanarak parti tabelasını yerinden söktü. Polisin biber gazıyla müdaha ettiği grup, solan atarak HDP il binasının tabelasını Cumhuriyet Meydanı'na getirip ateşe verdi. Grup daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği'ne yürüdü. Polis, saldırının ardından HDP il binası önündeki güvenlik önlemlerini atırdı.

HDP binasına yürümek istedi

HAKKARİ Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda 16 askerin şehit olması üzerine Denizli'de binlerce kişi sokağa döküldü. Yürüyüş yapan terör örgütü PKK'yı protesto eden öfkeli grubun HDP İl Başkanlığı'na Türk Bayrağı asmak istemesine polis engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Partiye önceden bayrak asıldığını öğrenen grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Bu akşam yaklaşık üç bin kişilik grup, Dağlıca'da şehit olan 16 askeri anmak ve PKK terör örgütünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Delikliçınar Meydanı'nda toplanan ellerinde Türk bayrakları bulunan topluluk, Gazi Bulvarı'ndan Valilik önüne kadar, "Dişe diş kana kan, intikam, intikam", "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Denizli uyuma şehidine sahip çık" sloganları attı. Eylemcilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

HDP'YE BAYRAK ASILDIĞINI ÖĞRENEN GRUP, GERİ ÇEKİLDİ

Grup, HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu sokağın başına gelince parti binasına yürümek istedi. Önceden önlem alan polis ise grubun sokağa girmesini engelledi. Bu sırada, polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. HDP İl Başkanlığı'na önceden Türk bayrağının asıldığını öğrenen grup, polisinin uyarılarının ardından sokaktan ayrıldı. Topluluk, daha sonra Lise Caddesi'nden Garnizon Komutanlığı önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyarak askere destek veren sloganlar attı. Grup, bir süre sonra sessizce dağıldı.

Antalya’da HDP binasına Türk bayrağı astılar

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu 16 askerin şehit olması ve 6'sının yaralanmasından sonra Antalya'da bir grup, HDP İl binasını taşladı, girişine Türk Bayrağı astı.

HDP İl binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak terörü lanetledi. Polisin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen göstericiler, binayı taş yağmuruna tuttu. Polis barikatını aşan eylemciler, camlarını kırdıkları binanın girişine Türk bayrağı astı. HDP İl binası çevresinde güvenlik kordonu oluşturan çevik kuvvet ekipleri, göstericileri binadan uzaklaştırdı.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' diye slogan atan grup, HDP tabelasındaki ve binadaki ışıklar sönmeden dağılmayacağını söyledi. Polis ekipleri grubu dağılması konusunda uyardı. Zaman zaman polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Eylemciler, yaklaşık 2 saat süren protestolarına, binadaki ışıkların söndürülmesi üzerine slogan atarak dağıldı. Gruptakiler, HDP binasına Türk Bayrağı asılana kadar her gün eylem yapacağını söyledi. Çevik kuvvet ekipleri, olası bir saldırıya karşı bina çevresinde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

ISPARTA'DA HDP İL BAŞKANLIĞININ BULUNDUĞU DAİRE ATEŞE VERİLDİ

HAKKARİ’deki terör saldırılarını protesto eden bir grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında dairede büyük hasar oluştu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki HDP binasına yürüdü. Grup, binanın dış cephesinde asılı olan HDP tabelasını indirmek istedi.
Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken, kargaşayı fırsat bilerek daireye giren gruptan bazıları tabelayı ateşe verdi. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4’üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi. Grup ise yangın söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.


KONYA'DA DA GERGİNLİK


16 askerin şehit edilmesi ve 6’sının da yaralanması olayına Konya’da tepki gösteren bir grup, HDP İl binasının tabelasını indirmek için toplandı. HDP binasının olduğu işhanına girmek isteyen gruba polis biber gazı ve toma ile müdahale etti.


Sosyal medya üzerinden haberleşerek şehir merkezinde toplanan yüzlerce araçlık konvoy ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak şehir merkezinde turladı. Grup daha sonra merkez Selçuklu İlçesi’ndeki HDP İl binasının olduğu işhanı önünde toplandı. Yaklaşık bin kişinin olduğu grup HDP İl başkanlığı tabelasını indirmek için işhanına girmek istedi. Ancak işhanı önünde barikat kuran çevik kuvvet polisleri buna izin vermedi. İçeri girmek için ısrar eden ve polis barikatını baskı yapan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra hazırda bekleyen TOMA aracı da kalabalığa tazyikli su sıkarak grubun uzaklaşmasını sağladı.


Müdahele sırasında bazı polislerin hafif şekilde yaralandı gözlendi. İşhanı girişindeki camlar ise atılan taşlar sonucu kırıldı. Şehit kardeşi olduğunu belirten bir genç kız ise yaşanan olaylara isyan etti. Genç kız vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirimdi. ’Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu tabela inecek.’ sloganları atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda Konya’lı 3 askerde şehit olmuştu.



EDREMİTT'TE AYAKTA


HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesine, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasına önce Türk Bayrağı astı sonra tabelasını indirdi.



Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 25 kişilik grup yürüyüşe geçerek HDP Edremit İlçe Örgütü’nün bulunduğu Cayiçi Caddesi’nde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", Her Türk asker doğar" sloganı attı. Sloganlar atarak tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gelen gruba katılımlarla yaklaşık bin kişiye ulaştı. Tekrar HDP’nin binasının bulunduğu Çayiçi Caddesi’ndeki Arıkan Pasajı’na yönelen grup, binanın önüne geldiğinde polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1’inci kattaki HDP İlçe Örgütü’ne Türk Bayrağı astı. Daha sonra parti binasının iki penceresi taş atarak kırıldı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, zaman zaman polis ekipleriyle gerginlik yaşadı. Binaya çıkan bir kişi, parti tabelasını tekmeledikten sonra aşağıya attı. HDP tabelasını indiren grup,  yeniden slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

DİKİLİ'DE HDP BİNASINA SALDIRI 

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar HDP binasını taşlayıp tabelasını indirdi.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenerek protesto gösterisi düzenledi. Dün akşam saatlerinde Atatürk Meydanı'nda toplanan grup Türk Bayrağı açtı. Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanlığı'nca meydanda bulunan Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapıltı. Dikili Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü hatırlatılarak, barış isteminde bulunuldu. Daha sonra burada toplanan diğer gruplar, polisin izin vermemesine rağmen yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, sahil yolundan geçerek Adnan Menderes Caddesi'ne çıktı. Yürüyüş esnasında "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar", "Dikili uyuma şehidine sahip çık" sloganları atan grup, AKP Dikili İlçe Binası önünden geçerken ise AKP'yi yuhalayarak protesto etti. Bu sırada yürüyüşten ayrılan bir grup koşarak HDP İlçe Binası önüne geldi. HDP İlçe Binasını taşlamaya çalışan gruba burada hazır bekletilen TOMA tarafından tazyikli su, Çevik Kuvvet ekiplerince biber gazı sıkıldı. Yapılan müdahaleye rağmen TOMA'nın arkasından geçen birkaç kişi HDP İlçe Binası'nın camlarını taşlayarak kırdı. Bina çatısına çıkan bir kişi ise tabelayı indirerek buraya Türk Bayrağı astı. Olaylar sırasında biber gazından etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.