Habip ATAM / İSTANBUL

Akıl almaz olay, sabah saatlerinde, Beşiktaş Bebek’teki Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’ndeki, 1’inci Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşandı. İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişi, saat 05.30 sıralarında, yangın merdivenlerinden öğrencilerin kaldığı binaya girdi. Yatakhaneleri tek tek dolaşan saldırganın bazı öğrencileri taciz ettiği iddia edildi. 5’inci kattaki bir odaya giren şüpheli, elindeki jiletle N.B.’nin üzerine yürüdü. Kendisini savunarak saldırgana karşı koyan genç kızın parmaklarında kesik oluşurken, dışarında gelen sesler üzerine panik yaşayan saldırgan kaçtı. Parmaklarına dikiş atılan genç kız ailesine teslim edildi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Sosyal medya üzerinden yaşanan olaya tepki gösteren bazı öğrenciler, üniversite kampus alanında daha önce de benzer olayların yaşandığını iddia etti. Öğrenci olmayan, birçok kişinin alkol almak hatta uyuşturucu kullanmak için üniversite bahçesine girdiğini öne süren bazı öğrenciler, güvenlik tedbirlerinin daha da genişletilmesini istedi.

ÜNİVERSİTE: RESMİ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTIR
Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır.