Atatürk Orman Çiftliği'nde meslek odalarının açtığı davalarda ehliyet red tartışmaları kaçak sarayın ruhsatı ile yeniden gündeme geldi. Ak sarayın ruhsatına ilişkin açılan iptal davasını mahkeme ehliyetten red etti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan mahkemenin verdiği kararın Danıştay’dan döneceğine olan inancımız tam,ehliyeti Anayasanın 135. maddesinden aldık. " dedi

"Mahkeme üyeleri değişince kararların değişmesi manidar"

Candan ehliyet reddinin daha önce Danıştay’dan döndüğünü hatırlatarak şunları söyledi : “Atatürk Orman Çiftliği’nde yaşanan talan sürecinde ve açtığımız davalarda bu ehliyet sorgulaması ilk kez olmuyor. Atatürk Orman Çiftliğinde kaçak sarayın yapılması için TOKİ ile imzalanan protokolun iptali davasında da mahkeme ehliyetten red kararı vermiş biz de Danıştaya başvurmuştuk. Danıştay Anayasının 135.maddesine göre kurulan meslek odalarının ehliyetli olduğu kararını vermişti. Kaçak sarayın iptaline ilişkin açtığımız davada verilen ehliyetten red kararı da Danıştaydan döneceğine eminiz.Üst ölçekli planlarda yürütmeyi durdurma kararı devam ederken kaçak saray yerleşkesinde yapılan tüm uygulamalar yasadışıdır. Kaçak saray kaçaktır, hukuksuzdur, yer seçimi yanlıştır. Ayrıca kaçak sarayın yasadışı hale getiren karar ile bunun tam tersi ruhsat iptali için ehliyetiniz yoktur kararını veren mahkeme aynı mahkeme ,bu demektir ki mahkeme üyeleri değişiyor, kararlarda değişiyor .Çok manidar"

Gökçek’e "Boşa sevinme,işine bak"

Yapılan açıklamada Bölge İdare Mahkemesi’nin kaldırma kararı gibi bir tebligatının henüz bulunmadığına dikkat çekildi. Gökçek’in “ankaparkta üst üste alınan yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı, ankaparkta yolumuz devam ediyoruz açıklamasına" Candan, mahkeme devam ediyor, üst ölçekli planlarda yürütmeyi durdurma var, boşa sevinme,işine bak" dedi . Henüz bu konuyla ilgili bir tebligat almadıklarını, UYAP sisteminde böyle bir karar olmadığını söyleyen Candan,"Mahkemede yatıp kalkılıyor anlaşılan, Bölge İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırma kararı alsa bile bu işlemin yasal olduğu ve devam edeceği anlamına gelmez, mahkeme iptal kararı verebilir. Benzer bir durum AOÇ arazisinde yapılması düşünülen Gazi hastanesinin yanındaki Camii inşaatında da yaşanmıştı. Bölge İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. Ancak mahkeme iptal kararı vermişti. Yani Ankapark'ta süreç devam ediyor. Ankapark batık bir projedir, işlemin devam etmesi yasadışıdır.Yöneticileri bir kez daha hukuka uymaya, işlerini doğru düzgün yapmaya, usluplarına dikkat etmeye davet ediyoruz. Kimsenin bağırıp çağırdığı yok, bağırıp çağıranlar, hukuka uymayanlar belli. Bunlarla uğraşmasın işine baksın, metroda sorun diz boyu, Ankara'nın ulaşımını içinden çıkılmaz hale getirdi. Eymir halka açıkken olmadığını iddia ediyor. Eymir herkese açık, Eymir’e toplu taşım vermiyor, toplu taşım versin, Eymiri almayı aklından bile geçirmesin, Eymir Ankaralılarındır, cevabını alır, 800 milyonumuzu Ankapark gibi batık bir projeye yatırarak, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde, Atatürk'ün vasiyetini ihlal etti, hukuk önünde hesabını verecek.Sevinecek nedeni yok. Tebligatı olmayan ve sistemde olmayan bir karara dair açıklama yapması çok manidar" şeklinde konuştu.