CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a, Şırnak’ın Cizre İlçesinde sokağa çıkma yasağı esnasında yaşamını yitiren 3 aylık Miray bebeğin ve dedesi Ramazan İnce’nin "kimin silahından çıkan kurşunla hayatlarını kaybettiğini" sordu.

Foto: DHA - Sezgin Tanrıkulu, Davutoğlu'na Miray bebeği sordu


Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Şırnak’ın Cizre İlçesinde sokağa çıkma yasağı esnasında yaşamını yitiren 3 aylık Miray bebeğin ve dedesi Ramazan İnce’nin ölüm sebebi nedir? Kimin silahından çıkan kurşunla hayatlarını kaybetmişlerdir? Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?
Şırnak’ta 14 Aralık’tan bugüne kaç vatandaş yaşamını yitirmiştir? Yaşamını yitiren vatandaşların yaşları nedir? Bu kişilerin kaçı ateşli silahların kullanımı sonucu yaşamını yitirmiştir?
Şırnak’ta 14 Aralık’tan bugüne çıkan olaylarda kaç vatandaşımız yaralanmıştır?
Şırnak’ta 14 Aralık’tan bugüne yaşanan olaylarda yaşamını yitiren çocuk ve bebek sayısı nedir?
Şırnak’ta 14 Aralık’tan bugüne olaylardan etkilenerek yaşadığı yeri terk etmek ve göç etmek zorunda kalan vatandaş sayısı nedir?
Vatandaşların yaşadığı mağduriyeti çözmek için bir çalışma yapılacak mıdır?
‘Beyaz bayrak’ ile dışarı çıktığı halde 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren kaç vatandaşımız hangi illerde ve ilçelerde hayatını kaybetmiştir?
3 aylık Miray bebeğin ve onu polisin 'beyaz bayrakla dışarı çıkabilirsiniz' ifadesinden sonra beyaz bayrakla ambulansın geleceği noktaya götüren dedenin ölümü ve babaannenin ağır yaralanması devlet yönetiminin bir utancı değil midir? 3 aylık bir bebek ve onu beyaz bayrakla ambulansın geleceği noktaya götürmeye çalışan bir dede ölüyorsa konu ile ilgili acizlik gösteren tüm yetkililer hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler yapılacak mıdır?
Şırnak Cizre'de 3 aylık bir bebeğin öldürülmesi yaşanan insan hak ihlallerindeki vehameti gözler önüne sermiştir. Toplumda derin bir infial yaratan olaydan sonra benzer durumların yaşanmaması için konu ile ilgili acil tedbirler alınacak mıdır? Alınacaksa, bu tedbirlerin neler olması planlanmaktadır?”