Evine gitmek için 1.5 metre sudan yürüyerek geçti. Ancak genç adamın mücadelesi burada bitmedi. Karaağaç Mahallesi'ne araçla ulaşım sağlanamazken, evine gitmek isteyen bir kişi, 1.5 metre yüksekliğindeki Tunca Nehri köprü ayağına dolan sulardan yürüyerek karşıya geçti. Boğulma tehlikesine rağmen karşıya geçmeyi başaran vatandaş, bu kez de köprünün  diğer ucunda bekleyen köpeklerle mücadele etmek zorunda kaldı...



DEBİDEKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Bulgaristan ve Yunanistan'daki aşırı yağışların ardından Edirne'deki nehir taşkınlarının üçüncü gününe girilirken, rekor seviyelere ulaşan Tunca ile Meriç nehirlerinin debilerindeki düşüş sürüyor.

2 GÜNDÜR ARAÇ GEÇİŞİ YOK

Yunanistan ve Bulgaristan'daki aşırı sağanak yağmurların ardından 3 gün önce Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirleri aniden yükselerek rekor seviyelere ulaştı. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'ne giden Tunca ve Meriç köprülerinin girişleri yaklaşık 1.5 metre suyla dolarken, mahalleye giden Lozan Caddesi'ne ulaşan sular nedeniyle 2 gündür araçlarla bölgeye geçiş durdu.

HELİKOPTERLE YARDIM TAŞINIYOR

Mahalle nehirler arasında ablukada mahsur kalırken, sadece askeri helikopterle bölgeye yardım taşındı. Taşkınların üçüncü gününde Tunca ve Meriç nehrindeki suyun seviyesi düşmeye devam ediyor. DSİ ölçümlerine göre Meriç nehrinin debisi 1576'ya geriledi. Tunca nehrinde ise 350 seviyesini gören debi bu sabah 245 metreküp/saniye seviyesine indi.

1.5 METRE SUDAN YÜRÜYEREK GEÇTİ

Karaağaç Mahallesi'ne gidemedikleri için kent merkezinde kalanlar nehir debilerinin düşmesinin ardından askeri araçlarla yeniden mahalleye ulaşmayı bekliyor. Tunca Köprüsü önünde bekleyenlerden biri evine gitmek istediğini söyleyerek köprü girişine dolan yaklaşık 1.5 metre yüksekliğindeki sudan yürüyerek köprünün diğer tarafına geçti. Şiddetli akıntıya ve boğulma tehlikesine rağmen sudan güçlükle geçen vatandaş, köprünün diğer ucunda kendisine saldıran köpeklere karşı belindeki kemeri kullandı.



Bir süre suyun içinde kalan ve Karaağaç Mahallesi'nde oturduğu öğrenilen vatandaş daha sonra köprüden geçiş yapan Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE kurtarma aracına alındı.

CHP'Lİ BAŞKAN: KARAYOLU ULAŞIMINI BAŞLATACAĞIZ

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da nehir debilerini incelemek için Tunca Köprüsü girişine geldi. Burada Karaağaç Mahallesi'ne gitmek isteyen vatandaşlarla konuşan Gürkan, nehirlerde yaşanan düşüşün sevindirici olduğunu ifade ederek, "Daha da düşmesini bekliyoruz. Bilindiği gibi Karaağaç Mahallesi'ni Edirne'ye bağlayan Lozan Caddesi'nde çok büyük yarıklar meydana gelmesi nedeniyle karayoluyla ulaşım sağlayamıyoruz. Sabah arkadaşlarımızla bir keşif yaptık. Suyun öğle saatlerinde biraz daha düştüğünde belediyemiz o boşluklara malzemeler atarak kapatacağız. Askeriyenin yardımıyla yeniden karayoluyla ulaşımı başlatmayı hedefliyoruz. Yeniden debinin artacağı yönde bir bilgi yokö şeklinde konuştu.

YOLUN AÇILMASINI BEKLİYORLAR

Tunca köprüsü önünde Karaağaç Mahallesi'ne gitmek için bekleyen Nebiye Öztürk, 3 gündür evlerine gidemediklerini söyledi. Yolun bir an önce açılmasını beklediklerini kaydeden Öztürk, "Evimiz orada ve gitmek istiyoruz. Çocuklarımız orada. Telefonda konuştuk ağlıyorlar. Sözlerinde durmuyorlar. Helikopterle göndereceklerini söylediler ama göndermediler. Yakıtı bittiği için helikopterleri kaldıramamışlarö dedi.

DSİ KÖPRÜ GÖZLERİNİ TEMİZLEDİ



Yoğun suların aktığı Tunca Köprüsü'nde biriken ağaç dalları DSİ ekipleri iş makinesiyle temizlemeye çalıştı. Köprüye gelen iş makinesi köprü gözlerini tıkayan dalları alarak suyun akışını hızlandırmaya çalıştı.

DHA