Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Türkiye, Doğu Karadeniz’de halkın yandaş işadamlarına karşı başlattığı başlattığı “katliama dur” isyanına kilitlenirken, yandaş gazeteler yine 3 maymunu oynadı. Doğanın katline “dur” demek için ayağa kalkan Karadenizli halkın ve elinde sopayla “ben halkım” diyerek nöbet tutan Rizeli Rabia Özcan’ın direnişi bugün birçok gazete geniş şekilde yer almasına karşın yandaş gazetelerde tek sütun bile “haber değeri” görülmedi.

Birçok gazetenin birinci sayfasında yer alan direnişe tek satır bile yer vermeyen yandaş Sabah Gazetesi ise “gorille ördeğin dostluğu”, “ağaçtan kilise” gibi “doğa” haberlerine yer verdi.

Türkiye bu Karadenizli teyzeyi konuşuyor

Türkiye bu Karadenizli teyzeyi konuşuyor


İşte Sabah’ın son sayısında “haber değeri” gördüğü “doğal haberler”:

Ticaretini yapana 39 bin lira ceza: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gergedan böceklerinin ticaretini yapanlara 38 bin 751 lira idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Zehirlenen akbabalar tedavi altına alındı: Afyonkarahisar ve Ankara’da doğada hasta halde bulunan iki akbabanın tedavisi, Burdur’daki bir merkezde yapılıyor.

Goril ördekle arkadaş oldu: Birleşik Krallık’a bağlı Jersey adasındaki Durrel Vahşidoğa Parkı, yavru goril ile ördeklerin sıra dışı ilişkisine sahne oldu.

Ağaçtan kilise: Yeni Zelanda’da yaşayan bir adam, etrafı tamamen ağaçlarla kaplı küçük bir kilse inşa etti.

Dağlarına WiFi gelmiş Japonya’nın: Bahar geldiğinde sevindiğimiz dağlara şimdi WiFi geliyor.