DIŞ HABERLER

Barcelona'da Arjantinli yıldız Lionel Messi ile Teknik Direktör Luis Enrique arasında soğukluk olduğuna dair haberler uzun süre futbol gündemini meşgul etmişti. Hatta haberler o kadar çok yayılmıştı ki, Messi'nin sezon sonunda takımdan ayrılmayı düşündüğü bile konuşulmaya başlanmıştı.

Bir süre devam eden bu tartışmalar son haftalarda yakalanan form ve alınan puanlar ile birlikte unutuldu. Ancak Barcelona'nın savunma oyuncusu Jeremy Mathieu, konuyu yeniden gündeme taşıyacak açıklamalarda bulundu.

Messi ve Enrique'nin antrenmanda tartıştıklarını doğrulayan Mathieu, olay anını şöyle anlattı:

"Tatilden yeni dönmüş ve çalışmalara başlamıştık. Çift kale maçta Messi'ye yapılan bir hareket sonrası Enrique, oyunun devam etmesini istedi. Hareketin faul olduğunu düşünen Messi, bu karar biraz sinirlendi. Ortam oldukça gerildi. Messi ve Enrique, sinirli bir şekilde birbirlerine bazı sert sözler söylediler. Daha sonra teknik direktörümüz soyunma odasında Messi ile özel olarak görüştü ve konuyu hallettiler. Bunlar her kulüpte yaşanabilecek olaylar." 

Mathieu'nun bu açıklamaları, Messi'nin yedek kulübesinde oturduğu Real Sociedad maçı sonrası çıkan dedikoduları doğrular nitelikte... O dönem İspanyol medyası Enrique'nin Arjantinli yıldızı antrenmanda tartıştıkları için yedek bıraktığını yazmış ancak bu iddia kulüp tarafından yalanlanmıştı.