Sonsuz olarak nitelendirebildiğimiz büyüklükteki evrende yalnız olduğumuz düşüncesi, gezegenimizi işgal edip bizi ya da kaynaklarımızı sömürmek ve hatta bizi yok etmek için Dünya’ya gelen uzaylıların varlığı düşüncesinden daha korkunç geliyor kimi zaman. Ne var ki araştırmacılar şimdiye dek gelişmiş bir medeniyetin izlerini aradıkları 100 bin galakside akıllı yaşan formuna ait bir ize rastlamadı.

50 GALAKSİDE SIRADIŞI VERİLER

tr.fobito.com’un haberine göre WISE adındaki bir sistem ile orta seviye kızıl ötesi radyasyon kaynaklarını araştıran bilim insanları, 100 bin galaksinin fotoğraflarındaki radyasyon izlerini inceledi ve sadece 50 tane galakside sıra dışı bir seviyede kızıl ötesi radyasyon tespit edebildi. Bu da bu radyasyon seviyesinin doğal olmayan bir kaynaktan çıktığı düşüncesini doğurdu. Akla gelen ilk düşünce Dünya dışı akıllı yaşam formları ve gelişmiş bir medeniyet olsa da konu ile ilgili açıklama yapan Penn State Üniversitesi Yaşanabilir Gezegenler ve Dış Dünyalar Merkezi’nde görevli Asistan Profesör Jason Wright, bu durumun stabil olmayan yıldızlardan kaynaklanabilecek seviyede bir radyasyon olduğunu söyledi.

HENÜZ ARAŞTIRMANIN BAŞINDAYIZ

WISE araştırmasının geniş çapta bir kızıl ötesi radyasyon tespiti olduğunu dile getiren Wright, gezegenler hatta galaksiler arası yolculuk yapabilecek seviyede gelişmiş bir medeniyetin uzay uçuşlarından, iletişim araçlarından ya da bizim henüz bilmediğimiz bir sistemden kaynaklanan bir radyasyon yayması gerektiğini; amaçlarının da bu radyasyonu tespit ederek Dünya dışı bir gelişmiş medeniyet bulmak olduğunu söyledi. Henüz böyle bir radyasyon seviyesi tespit edemediklerini açıklayan Jason Wright, ayrıca “Baktığımız 100 bin galaksi içinde henüz radyasyon yayacak kadar gelişmemiş olan ilkel medeniyetler de var olabilir.” derken 100 bin galaksinin sadece evrenimizin ufacık bir bölgesine ait olduğunu ve araştırmanın daha çok başlarında olduklarını da ekledi.