Avrupa Birliği Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komisyonu Başkanı Dimitris Avromopoulos İsveç, Almanya ve Danimarka`yı yarın olağanüstü toplantıya çağırdığını Twitter hesabından duyurdu. Toplantıya İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger Stojberg ve Almanya İçişleri Bakanlığı`ndan Ole Schröder davet edildi.

Foto: Reuters


İsveç ve Danimarka`nın sınırlarında kimlik kontrolüne başlamasının ardından harekete geçen Avrupa Birliği Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas toplantının amacının ülkeler arasında koordinasyonun iyileştirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Foto: Reuters


İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson`un Basın Sözcüsü Jonatan Holst yarın Brüksel`de yapılacak toplantıya katılacaklarını bildirdi. Jonatan Holst "Gelişmeler ve alınan önlemler konusunda bilgi almak ve son durumu değerlendirmek istiyorlar" dedi.

Foto: Reuters


Dünkü basın toplantısında Danimarka`nın Almanya sınırında kimlik kontrollerine başladığını açıklayan Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen aldıkları kararın, İsveç`in başlattığı kimlik kontrollerinin sonucu olduğunu savunmuştu.

DHA