ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) bölgede tsunami alarmı verildi ancak açıklamadan iki saat sonra tehlikenin büyük ölçüde geçtiği ifade edildi.

Tsunami'nin sadece Papua Yeni Gine'yi değil, Endonezya, Solomon adaları ile bölgedeki diğer adaları da tehdit edebileceği belirtilmişti.

Depremin merkez üssü New Ireland eylaetindeki Tarom şehrinin 46 kilometre doğusu olarak belirlendi. Yerin 73 kilometre altında meydana gelen depremin ardından, 5.5 ve 6.1 büyüklüğünde iki ayrı artçı sarsıntı daha meydana geldi. Olayda yıkım yaşanmadığı bildirildi.

394ldsla

Papua Yeni Gine Pasifik Okyanusu'nda "Ateş Çemberi" olarak adlandırılan aktif fay hatlarının bulunduğu ve sürekli depremlerin yaşandığı bölgede yer alan ülkelerden biri.

[old_news_related_template title="Erzincan'da korkutan deprem!" desc="ERZİNCAN'da Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/16-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/erzincanda-korkutan-deprem-2-1570660/"]