Salih BEŞKARDEŞ ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi`nde Kaymakamlık, ilçede arıcılık mesleğinin geliştirilmesi için Almanya ve çevresindeki uygulamaları incelemeye aldı.
Adilcevaz Kaymakamlığı tarafından, arıcılığın Avrupa bölgesinde incelenmesi ve yörede geliştirilmesi amacıyla Almanya`nın Augsburg şehrine çalışma ziyareti düzenlendi. Proje kapsamında Almanya`nın bazı eyaletleri ile bitki örtüsünün benzerlik gösterdiği Fransa`nın ve Avusturya`nın bazı bölgelerinde arıcılık faaliyetleri üzerine çalışmalar yapılacak. Kaymakam Özer Özbek, "Adilcevaz balının daha profesyonel ellerde uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşmasını amaçladık. Amacımız; bu tarz uluslararası projelerle idarecileri ve mesleğin içinden gelen eğitmenlerimizle farklı uygulamaları yerinde incelemek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaktır" dedi.
Almanya ve çevresindeki proje çalışmalarına Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Bitlis il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, Bitlis il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı ve il proje Koordinatörü arı uzmanı Muammer Akdeniz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Selami Savaş ile diğer arı uzmanları katıldı.
DHA