TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında toplanacak komisyonun ilk toplantısı ‘uzlaşma mı, yoksa dayatma mı?’ sorusuna cevap olacak. Partiler, kırmızı çizgilerini ortaya koyacak.


Foto: DHA -TBMM Anayasa Komisyonu Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanacak


 Veli TOPRAK / ANKARA

Komisyon üyesi 12 isim, TBMM Başkanı Kahraman’ın başkanlığında saat 10.00’da Meclis’in mermerli salonunda bir araya gelecek. Toplantıya AKP’den Cemil Çiçek, Ahmet İyimaya ve Abdülhamit Gül, CHP’den Ömer Süha Aldan, Bülent Tezcan ve Namık Havutç, MHP’den Oktay Öztürk, Mehmet Parsak ve Kadir Koçdemir ile HDP’den Mithat Sancar, Ayşe Acar Başaran ve Meral Danış Bektaş katılacak.

OY BİRLİĞİ Mİ?


İlk toplantıda, komisyonun çalışma yöntemi üzerinde anlaşma aranacak. Daha önce Anayasa çalışması yapan komisyon, oy birliği ile maddeleri kabul etmişti. Bu yönteme AKP şimdi karşı çıkıyor. Bazı maddelerin iki veya üç partinin anlaşması ile geçmesini önerecek. Komisyonun ne kadar süre tartışacağı da önemli. Önceki komisyonda süre sınırlaması yoktu. İktidar partisi 6 ay veya 1 yıl arasında bir takvim öngörüyor. Muhalefet partileri, süre sınırlamasına karşı çıkıyor.