BAŞAK KAYA/ANKARA
CHP’nin bu hafta sonu yapılacak olan kurultayında yeni yönetimi de belli olacak. Merkez Yönetim Kurulu’nun son toplantısı gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin 12. katında kurmaylarıyla poz verdi. Bu poz bazı genel başkan yardımcıları için “veda pozu” olarak değerlendirildi.  Kılıçdaroğlu’nun toplantıda MYK üyelerine teşekkür etti ve “Çok önemli çalışmalara katkılarınız oldu” dediği kaydedildi. Toplantıda ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ın PM’ye aday olmayacağını açıkladığı öğrenildi.


Foto: Twitter - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla poz verdi.


MYK’da Kılıçdaroğlu, kurultayda yapacağı konuşma ile ilgili kurmaylarının görüşlerini de aldı. Demokrasi vurgusunun ağırlıklı olacağı belirtilen konuşmanın ana başlıklarını terör, dış politika ve yeni anayasa gibi kritik konulara ayrılacak.Kurultayda PM üyelerinin çarşaf listeyle mi yoksa blok listeyle mi belirleneceği yönünde bir görüş alış verişi yapılmadı. Ancak bugün il başkanları genel merkezde bir araya gelecek. Genel eğilimin çarşaf listeden yana olduğu kaydedildi. Kılıçdaroğlu da kararı il başkanlarına bırakacak.