FETÖ’cü askerlerin darbe girişimine sahne olan Başkent Ankara yine karıştı. Ulus Çankırı Caddesi ile Adliye Sarayı önünde askerlerle polisler arasında çatışma çıktı. Bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı. Özel aracı gasp edilmeye çalışılan bir vatandaş hayatını kaybetti. Çatışmada “darbe” girişimine katılan subaylardan olduğu değerlendirilen bir Binbaşı ölü, bir Yüzbaşı yaralı ele geçirildi. Bir astsubay ise gözaltına alındı.

ORTALIK KARIŞTI

Saat 12.00 sıralarında Ulus Çankırı Caddesi’nde içinde iki kişi bulunan özel bir otomobilden Yunus ekiplerine ateş açıldı. Saldırıda göğsüne kurşun isabet eden genç bir polis memuru ağır yaralandı. Numune Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polise ateş açan saldırganların “arkadaşlarımızı gözaltına aldınız” diye bağıran bir Binbaşı ile bir Yüzbaşı olduğu ifade edildi. İki subay Ulus’ta terör estirdi. İnfiale kapıldıkları değerlendirilen Binbaşı polislerce vuruldu. Yanındaki Yüzbaşı ile yaralı ele geçirildi. İki subayın 06 MNA 33 plakalı aracını gasp etmeye çalıştığı Mehmet Nazif Alkan adlı esnafı vurarak öldürdüğü öğrenildi.

 

Foto: İHA Foto: İHA


ASTSUBAY DEHŞETİ

Bu olaydan yarım saat sonra ise yaya olarak gözaltına alınan askerlerin Savcılığa sevk edildiği Ankara Adliyesi’ne gelen bir astsubay havaya rastgele ateş açtı. Polislerin müdahalesi sonucu cinnet geçirdiği tahmin edilen muvazzaf astsubay gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ankara Valiliği Ulus Çankırı Caddesi’nde psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subayın gasp ettiği aracın sürücüsünü tabanca ile ateş ederek öldürdüğünü belirterek, “Söz konusu şahıs güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaşamadan yakalanmıştır” denildi.