Erdoğan, 26 Mart'ta ise Yozgat'ta yaptığı konuşmada, Rusya'ya benzer bir uyarı yaptı. Erdoğan'ın uyarısından sadece 15 gün sonra, teröristler, Rusya'nın Stavrapol kentine saldırı düzenledi. Kentte üç ayrı noktada intihar bombacıları kendilerini patlattı.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

Erdoğan, 18 Mart Çanakkale zaferi anma törenlerinde yaptığı konuşmada, Belçika'ya terör uyarısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı, şöyle demişti;

"Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen, Avrupa ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır."

RUSYA'YI DA 15 GÜN ÖNCE, YOZGAT'TAN UYARMIŞTI

Erdoğan'ın Rusya'ya yönelik uyarısı ise, yaklaşık 15 gün önce Yozgat ziyareti sırasında yaptığı konuşmada gelmişti. Cumhurbaşkanı, Yozgat'ta yaptığı konuşmada aynen şöyle demişti;

"Belçika'da canlı bomba eylemi yapanların DAEŞ (IŞİD) olması sizi aldatmasın. Daha öncede Belçika'yı uyarıyorduk. Netice ortada. Şimdi PYD'ye destek olan ülkelere sesleniyorum. Çıkar çatışmasına girerseniz bunlar gelir aynı DAEŞ gibi canlı bomba eylemi yapar. Şimdi buradan Rusya'yı uyarıyorum. Sanıyorlar ki PYD'ye biz ofis açtık bize bir şey yapmazlar. Aldanıyorlar. Rusya'da da eylem yaparlar."