Yüzlerce araç sahibinin korkulu rüyası olan "yanlış plakaya HGS cezası"nın nedeninin plakaların ortasına takılan vidalar olduğu ortaya çıktı. Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi ve mağduriyetlerin giderileceği sözünü verdi.

FOTO:DHA Yüzlerce sürücü yanlış ceza kurbanı oldu.
Çok sayıda vatandaş, haksız yere kesildiğini iddia ettiği HGS cezaları nedeniyle isyan ederken, kamuoyuna ilginç örnekler de yansıdı. Örneğin; Edirne'de üzerine kayıtlı aracı bulunmayan bir vatandaşa, ücret ödemeden otobandan geçtiği iddiasıyla 160 TL ceza kesildi.

Niğde’de de yine başka bir vatandaşa arabası olmadığı halde 300 TL’yi aşkın para cezası tebliğ edildi. Karaman’da yaşayan traktör sahibi bir vatandaşa da Mersin otoyolunda HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 434 TL’lik ceza kesildi. Ceza ile şaşkına dönen vatandaş, Karaman’ın dışına hiç çıkmadığını söyledi. Son olarak Kütahya’da, 2009’da vefat eden kişi adına, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde HGS’yi ihlal ettiği gerekçesiyle 112 lira para cezası gönderildi.

BAKAN YILDIRIM 'YANLIŞLIĞI' ANLATTI


Son dönemde otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan araç sahiplerine kesilen çok sayıda 'yanlış' cezaya, Bakan Yıldırım düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklık getirmeye çalıştı. Yıldırım'ın toplantıda HGS kameralarınca çekilen fotoğraflar eşliğinde 'savunma' yaptı ve mağduriyetin giderileceği sözünü verdi.