Adana Cumhuriyet Meydanı'ndaki İmamoğlu Belediyesi'ne ait binanın arka tarafına dün saat 22.00 sıralarında motosikletle kar maskeli 2 kişi geldi. Şüphelilerden biri motosikletten inerek Belediye başkanı MHP`li Gazi Adamhasan`ın makam odasına av tüfeğiyle 1 el ateş etti. Saldırgan daha sonra motosikletle kendisini bekleyen arkadaşına koşarken, belediye binasının altındaki kuyumcuya da 3 el ateş etti.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis, ateş eden kişinin ASKİ İmamoğlu Şubesi`nde çalışan K.B. olduğunu saptadı. Silahlı saldırgan, polis tarafından sabah saatlerinde yakalandı. K.B., emniyette sorguya alınırken, motosikleti kullanan diğer şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.

Adana`nın merkez ilçesi Çukurova Belediyesi binası önünde 2 gün önce havaya 3 el ateş edilmesi olayı ile ilgili soruşturma da sürüyor. Belediye içinde ve önünde daha önce de 2 kez kurşunlanma olayı olmuştu.

DHA