MHP Genel Merkez yönetimi muhaliflere destek veren Çanakkale il ve ilçe teşkilatlarını da kapattı.Kapatılan il sayısı 13’e, merkez ilçe sayısı 8’e yükseldi.

Kamil ELİBOL/ANKARA

FOTO:DHA - Bahçeli'nin talimatıyla il teşkilatları operasyonu tüm hızıyla sürüyor...


Muhalif kanat, Genel Merkez’in “tasfiye” operasyonuna sert tepki gösterdi. Teşkilatları kapatılan İl Başkanlarının da yer aldığı 16 büyük kongre delegesinin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açtığı ‘’Kongre toplansın’’ davasında ise deliller toplandı.

MHP ile ilgili davada hakim Ümran Kaptan’ın verdiği “tensip” kararındaki deliller mahkemeye ulaştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya Seçim Kurulu ile Ankara 17. Noterliği mahkemenin müzekkere ile istediği belgeleri adliyeye gönderdi.

MHP avukatları, delillerin toplanması için mahkemeden 15 günlük ek savunma süresi talebinde bulunmuş, hakim de talebi kabul etmişti. MHP, en geç 12 Mart’a kadar mahkemeye davaya ilişkin cevaplarını ve itirazlarını bildirecek. Ön inceleme sonucunda duruşmaya karar verilecek.

ÜLKÜCÜ ÖFKE


19 ve 22 Şubat tarihleri arasında 13 il ve 8 ilçe teşkilatının kapatılmasına en sert tepki Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan’dan geldi. Oğan, ülkücü iradenin tasfiyesine izin vermeyeceklerini ve hukuksuzluğa boyun eğmeyeceklerini belirterek ‘’Tek derdi koltuklarını korumak olduğu artık net olarak anlaşılan Genel Merkez yönetimi, yaklaştığı sonun arifesinde demokrasi ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına aldı’’ dedi.

TEVFİK ALLAH’TAN


Bahçeli’ye bayrak açan Meral Akşener ise tasfiye edilen illere “moral” ziyaretine çıkıyor. Akşener 25 Şubat’ta Denizli’ye, 26 Şubat’ta ise Uşak’a giderek kapatılan İl Başkanlığı yöneticilerine, “Yanınızdayım” mesajı verecek. Akşener facebook sayfasından, “Gayret Bizden, Tevfik Allah’tan” notu düştüğü il programlarının devam edeceğini açıkladı.

13 İL KAPATILDI


MHP, Başkanlık Divanı kararı ile 19 Şubat’ta; Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis İl Başkanlıkları ile Aksaray merkez İlçe teşkilatı kapatıldı.  20 Şubat’ta ise İstanbul Fatih İlçe teşkilatı lağvedildi. 22 Şubat’ta da Elazığ, Samsun, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli, Bayburt, Gümüşhane ve Çorum İl teşkilatları ile Elazığ, Bayburt, Gümüşhane ve Uşak merkez ilçe teşkilatları kapatıldı.

24 Şubat’ta ise Çanakkale İl Teşkilatı ile Çanakkale merkez ve Çorum merkez ilçe teşkilatları tasfiye operasyonuna uğradı. Son 5 gün içerisinde muhaliflere kongre için imza veren toplam 13 İl Teşkilatı ile 8 ilçe teşkilatı Genel Merkez’in hışmına uğramış oldu.