Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaman'daki çocuk istismarı nedeniyle eleştiriler yönelttiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu içi sarf ettiği sözleri değerlendirdi.



Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, vicdana, terbiye, edep ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri ile hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor ama, ondan daha büyük mesele bir kadına bir anneye, bakana, hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulmaz. Sayın Kılıççıoğlu'ndan beklentimiz bu cinsiyetçi, seviyesiz, edepsiz sözlerini hiç tehvile yeltenmeden sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.  Mültecilere ilişkin Kurtulmuş, "Yunan adalarından geleceklerle ilgili yeni bir kamp ihtiyacı yoktur. Şu anda AFAD'ın elinde 20 bin 405 kişilik bir boş kamp imkanı vardır. Gelen göçmenler, yasa dışı göçmenler bu kamplarda ağırlanabileceklerdir" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN RAMAZANOĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin sözleriyle ilgili olarak Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, vicdana, terbiye, edep ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri ile hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor, ama ondan daha büyük mesele bir kadına bir anneye, bakana, hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması, hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulmaz. Sayın Kılıççıoğlu'ndan beklentimiz bu cinsiyetçi, seviyesiz, edepsiz sözlerini hiç tehvile yeltenmeden sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz. Eğer bu özür dilemezse, bütün bu cinsiyetçi yaklaşım, ağır sözleri karşısında milletimiz gerçekten sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine gereken cevabı veriyor zaten, vermeye de devam edecektir. Bütün kadın milletvekillerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Siyaset yapıyorum diyerek, şu veya bu gerekçe ile herhangi bir kişiye bu kadar ağır bir hakaretin yapılması, hiçbir şekilde kabul edilemez. Herkese çağrımızı yeniliyoruz. Türkiye siyasetinin bir üslup bir edep ve bir irfana ihtiyacı varken, sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kadar açık bir seviyesizliği ortaya koymasını kabul edemeyiz.  Özür dilemesini bekliyoruz. Bu insan onuruna saygılı herkesin en temel beklentisidir."

DHA