PYBS yani Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na giren öğrenciler için kritik tercih dönemi bugün başladı! MEB yaptığı duyurular ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 2015-2016 Öğretim Yılı 11. Sınıf Öğrencileri Tercih listelerini yayımladı ve tercih işlemleri platformunu kullanıma açtı. Aşağıdaki bağlantılardan hem listelere hem de e-okul'daki PYBS tercih bölümüne giriş yapabilirsiniz.

PYBS 2015-2016 Tercih Başvuru Giriş İşlemleri için tıklayınız

Yukarıdaki bağlantı ile erişilen sayfada PYBS başvuru işlemleri için giriş yapmak için ekranda çıkan giriş kodunu, Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No ve  Güvenlik Kayıt No bilgilerinin girişmesi gekemktedir. Peki PYBS başvuru işlemleri için gerekli olaran güvenlik kayıt no nedir? Söz konusu alana 21 Mart-08 Nisan 2016 tarihinde alınan PYBS sınav başvurusu sırasında size verilen ya da kayıtlı olduğunuz okul müdürlüğünden aldığınız PYBS SINAV SONUÇ BELGESİ'nde gösterilen "Güvenlik Kayıt No" değerini girmeniz gekmektedir.

pybs tercih

KAYIT İŞLEMLERİNİN SONUNA DİKKAT!


MEB, PYBS kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekranda çıkacak "Güvenlik Kayıt No" bilgisinin mutlaka alınması gerektiğini hatırlatıyor. Bu numarayı almayı unutursanız kayıtlı olduğunu okulun müdürlüğüne şahsen başvurarak almanız gerekmektedir.

PYBS TERCİH LİSTELERİ!


MEB, tercih işlemlerinde kullanılacak ve öğrencinin bilgilerine göre seçebilecekleri okulların kodlarını içeren tercih listelerini de e-okul üzerinden yayımladı. Aşağıdaki bağlantı ile PYBS tercih listelerine ve okul kodlarına erişebilirsiniz. Bunun için MEB sadece öğrencinin T.C kimlik numarasını girmesini istiyor.

PYBS 2015-2016 Tercih Listeleri için tıklayınız

pybs tercih listeleri