ANTALYA'da, darbe girişimine tepki amacıyla ülke genelinde başlatılan demokrasi nöbetinin finali için saatler öncesinden Cumhuriyet Meydanı'na gelenler, arama noktaları önünde toplandı.
 Cumhuriyet Meydanı'na 11 arama noktasından girildi. Vatandaşlar, saat 15.45'ten itibaren iki aşamalı aramadan sonra Türk bayraklarıyla meydanı doldurdu. Arama noktalarında gazetecilerin makineleri kameraları ve bilgisayarları da kontrol edildi.
Meydana, İstanbul Yenikapı'daki demokrasi nöbetinin canlı yayınlanması için 5 dev ekran kuruldu. İl Sağlık Müdürlüğü, miting için 8 normal, 3 UMKE, 2 de motosiklet ambulansı görevlendirdi. Ayrıca meydanda 1 sahra hastanesi kuruldu. Miting için 2 acil doktoru, 3 pratisyen doktor, 47 sağlık personeli ile 15 paramedik görevlendirildi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, demokrasi mitinginin finaline tüm kamu çalışanlarının katılmaları için kamu kurum ve kuruluşlarına yazılı davette bulundu. Davet yazısında, "Tüm şehirlerde olduğu gibi Antalya'daki mitinge tüm kamu kuruluşlarında görev yapan başta bölge, il ve şube müdürleri olmak üzere tüm personeli davetlidir" ifadesi yer aldı.

 

DHA