BURSA’da, yeni adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, "FETÖ'yü, devletin bütün kılcal damarlarından temizleyene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Bursa Adliyesi bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen yeni adli yıl açılış törenine, Vali İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bölge İstinaf Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir ve Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı.
Törende konuşan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Darbe kalkışmasının ilk anlarından itibaren tereddütsüz gözaltı ve yakalama kararları vererek darbenin karşısında durduk. Daha gün aydınlanmadan Türkiye'de gözaltı kararları verilmeye başlandı. Bursa'da bize verilen görevi layıkıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye'de ilk gözaltına kararı veren ve yerine getiren il olarak tarihe not düştük. Darbe girişiminin ardından yargı olarak görevimizi yapmaya devam ediyoruz. FETÖ'yü, devletin bütün kılcal damarlarından temizlenene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz."
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise Türkiye'nin 15 Temmuz’da  büyük bir uçurumun kenarından döndüğünü vurgulayarak, "Devletin bütün hücrelerine, sinir uçlarına sızmış bir terör örgütü silahlı ve kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimi halkımızın, devletin ve devlete bağlı kuvvetlerinin dirayetiyle püskürtüldü. Tabi bu püskürtme tarihte eşi benzeri çok az görülen bir hadiseydi. Dünyada bütün ülkeler tankların nasıl yürütüleceğini bilir ama tankların nasıl durdurulacağını bilen tek ülke Türkiye’dir. Halkımız, silahsız bir şekilde sadece elindeki bayrağı ile canını ortaya koyarak tankların önüne geçmiş, gökten mermi yağdıran helikopterlere meydanlarda karşı durmuştur. Bu bağlamda şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor gazilerimize Allah’tan sağlık afiyet diliyorum" dedi.
Vali İzzettin Küçük, adaletin sadece suçluların teslim edilmesi, bunun hızlı yapılması olmadığını, aynı zamanda suçsuzların ve masumların da ayıklanması olduğunu belirterek, hukukun beyin cerrahisinden daha ince bir işçilik istediğini söyledi.
Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise Türkiye'nin çok büyük bir tehlike atlattığını vurgulayarak, "Kanlı ve çok çirkin bir girişim el birliğiyle durduruldu ve bu bugüne dek parçalanmışlığın, kutuplaşmanın tam tersine bir birliktelik ve dayanışmaya yol açtı. Şunu da gördük; liyakata göre değil, tarikata göre devlet yapılanmalarının yaratacağı sonuçları da görmüş olduk" ifadelerini kullandı.

DHA