ERZURUMda Sağlık Bakanlığı’nın, 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında şehit ve gazi çocuklarına 207 bisiklet dağıtıldı.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Havuzbaşı Kent Meydanı'nda yapılan programa Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, Hallk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, şehit yakınları, gaziler ve çocukları katıldı. Törende şehit kızı 16 yaşındaki Senasu Yıldırım'a bisikletini veren Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurumlular'ı sağlıklı insanlar olarak nitelendirirken, "Çünkü sağlıklı besleniyorlar, sağlıklı bir ortamda yaşıyorlar. Bu güzellikleri ve nimetleri hakkı ile kullanıp çevremizi kirletmeyelim. Doğal ve temiz beslenmeye gayret edelim. Spor yapalım. Her türlü kötü alışkanlıklardan özelikle sigara ve içkiden uzak duralım. Erzurum'da biraz fazla sigara içildiğini görüyorum. Sigarayı bırakıp çay içmeye devam edelim. Geri dönüşü olmayan arızalara sebep oluyor. Bu güzel çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı ortamlarda yetişmelerini istiyoruz" diye konuştu.
Vali Azizoğlu ve protokol üyeleri daha sonra meydanda dağıtılan bisikletlere binerek gezdi. Vali Azizoğlu'nun bisikleti sürmekte önce zorlandığını daha sonra iyi bir şekilde sürmeye başladığını gören gazetecilerin, "Uzun süre sonra bisiklete binmek nasıl bir duygu" diye sordu Vali Azizoğlu, "Evet çok eski zamanlarda biniyordum. Belki 15 seneden beri binmiyordum. Cok zevkli bir spor. Bisikletle kilo veriyoruz, sağlıklı yaşıyoruz, çevreyi kirletmiyoruz hem de yolculuğumuzu rahat bir şekilde yapıyoruz" dedi.

DHA