Sultanahmet Meydanı`nda patlama meydana geldi ve olay yerine polis araçları, itfaiye ile ambulanslar sevk edildi. Sultanahmet Camii'nin hemen arkasındaki Dikilitaş olduğu belirtilen patlama noktasında en az 10 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Peki Sultanahmet'teki patlamanın nedeni, kaynağı nedir? İşte patlama ile ilgili son durum...

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ


Sultanahmet Meydanı polis çemberine alındı ve patlamanın canlı bombadan kaynaklandığından şüpheleniliyor. Sultanahmet’te Dikilitaş’ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmiyor. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

TRAMVAY SEFERLERİ DURUDURULDU


İstanbul Fatih, Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamanın ardından Kabataş-Davutpaşa tramvay seferleri de çift yönlü olarak durduruldu.

SULTANAHMET MEYDANI'NIN ÖNEMİ


Sultanahmet Meydanı İstanbul'un en önemli meydanlarından biridir ve Türkiye'ye gelen turistlerin en çok rağbet ettiği yerlerden biridir. Sultanahmet meydanı bizans devrinde Hipodrom olarak bilinirdi ve  Osmanlı döneminde buraya At Meydanı denirdi. Sultan Ahmet meydanının yanında Yerebatan Sarnıcı ve Binbirdirek Sarnıcı bulunmaktadır. Binbirdirek Sarnıcında 224 sütun direk bulunur ve 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Yerebatan Sarnıcı ise 336 sütundan oluşur ve MS (527-565) de yapılmıştır. Osmanlı döneminde ikişer kez restore edilen bu sarnıçlar, şu an kültürel faaliyetler için halkın kullanımına açılmıştır.

Meydanın orta yerinde Kayzer Wilhelm'in ziyaret hatırası olarak yapılmış olan Alman Çeşmesi bulunmaktadır. Meydanın batısında ise İstanbul Adliyesi yer almaktadır. Meydan günümüzde İstanbul'un en önemli turistik merkezidir.