Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam'ı geçen yıl satın alan Rönesans Holding, bu şirketle birlikte Rotterdam'da yaklaşık bir milyar euro tutarında PPP projesine imza atacağını duyurdu.

Rönesans'tan yapılan açıklamaya göre, yol ve tünellerden oluşacak A24 Blankenburg-Verbinding Kamu-Özel Ortaklığı Projesi, mevcut ve yeni altyapının tasarımından oluşurken, bölgeye erişimi kolaylaştıracak.

[old_news_related_template title="Rusya'da 2 milyar dolar kaybetti" desc="Rusya’da, 2 milyar dolarlık projeyi Çinlilere kaptıran Rönesans Holding, 2.5 milyar dolarlık proje için de yaptırımların kalkmasını bekliyor" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/lklkl.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/rusyada-2-milyar-dolar-kaybetti-1772949/"]

Açıklamada, A24 Blankenburg-Verbinding ihalesinin geçici olarak Rönesans çatısı altındaki Ballast Nedam ile DEME ve Macquarie konsorsiyumuna emanet edildiği belirtilirken; Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, "Hiçbir itiraz sunulmadığı takdirde nihai sözleşmemiz kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Rönesans Holding, Şubat ayında yaptığı açıklamada da 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahiplerinden Amsterdam ArenA stadının renovasyonunu üstlendiğini duyurmuştu.

Rönesans Holding, dünyanın lider müteahhitlik şirketleri arasında yer alma hedefiyle Avusturyalı Alpine Bau şirketinin İsviçre’deki iştiraki Hergiswil'i ve Alman Heitkamp'i bünyesine katmış; Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam'ı da satın almıştı.

REUTERS