ABD'li yönetmen Oliver Stone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 2 yıldır düzenli olarak yaptığı görüntülü röportaj çekimlerini belgeselleştirdi. "Showtime" kanalında yayınlanan yapımın içeriğinde Putin ve uluslararası anlamda önemli bilgiler yer alıyor. Röportajlarda Putin'in ulusal ve global anlamdaki gündeme dair şahsi yorumlarını da kapsayan belgesel, 4 bölümden oluşuyor.


'ABD ve AB, Ukrayna'da darbeyi destekledi'


Röportajlarda geçmişte yer alan siyasi krizlere değinen Putin; Ukrayna krizi hakkında, "ABD ve AB, Ukrayna'da iktidara güç yoluyla el koyulmasını destekledi. Ukrayna halkının mutsuzluğunu kullanan Avrupa ve ABD'deki partnerlerimiz olayın iç yüzü yerine devlet darbesini desteklemeyi tercih etti" açıklamasını yaptı.

puttin


'İncirlik'teki askerler darbe girişiminde faal görev aldılar'


'Putin Röportaları' için Oliver Stone'a konuşan Putin, Sputnik'in aktardığı konuşmada Türkiye'deki gündeme de değinerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'nin 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığını kendisine hiçbir zaman söylemediğini belirterek; "Amerikan Hava Kuvvetleri, Türkiye'deki İncirlik Üssü'nde bulunuyor. İncirlik'teki askerler darbe girişiminde faal görev aldılar" dedi.

oliverstone


'Putin ulusalcı'


Röportajlar ve Putin hakkında konuşan Oliver Stone ise, Putin'in güçlü bir ulusalcı olduğunu belirterek; onu bir satranç oyuncusuna benzetti. Stone, yapım hakkında şöyle konuştu: "Röportajlar için hiçbir soruyla ilgili yasak yoktu. Hazırladığım soruları önceden göstermem gerekmiyordu. Her şey kontrolümüz altındaydı."

 

[old_news_related_template title="Putin resmen açıkladı! O kadar zengin değilim" desc="Yönetmen Oliver Stone’a konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iddia edildiği ölçüde bir mal varlığı olmadığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2017-06-15t154311z_1234103812_rc134c414d10_rtrmadp_3_russia-putin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-putin-resmen-acikladi-o-kadar-zengin-degilim-1898180/"]

[old_news_related_template title="Putin, ABD'li siyasetçilerin hatalarını söyledi" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li siyasetçilerin seçim kampanyası sırasında Rusya karşıtı söyleme odaklanarak büyük bir hata yaptıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/putin3482741831asdad.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/putin-abdli-siyasetcilerin-hatalarini-soyledi-1893765/"]