MARDİN'de FETÖ soruşturması kapsamında evinde yapılan aramada 2 Kalaşnikof tüfek ile av tüfeği, bu silahlara ait şarjör ve fişekler ele geçen, ayrıca terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'ye ait materyaller bulunan Mehmet Arif B. ile oğlu Sabrinaz B., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 
Güvenlik güçleri 6 Mayıs'ta Artuklu İlçesi Yalım Mahallesi'nde gözaltına alınan şüpheli Sabrinaz B.'nin evinde yaptıkları aramada, yatak odasındaki kullanılmayan ebeveyn banyosunda 2 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, av tüfeği, 2 şarjör, 319 fişek ele geçirdi. Ayrıca evin çeşitli alanlarında terör örgütü PKK'ya ait bez parçası, Abdulah Öcalan'a ait kitaplar, FETÖ/PDY ile iltisaklı kurumların yayınlarına ait kitaplar ve terör örgütü DEAŞ arması bulunan kitaplar, çok sayıda cep telefonu, sim kartlar, hard diskler, flash bellekler, hafıza kartları, bilgisayar ve dijital materyaller bulundu.
Gözaltına alınan şüpheli Sabrinaz B. ve babası Mehmet Arif B.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' ile 'sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması, bulundurulması' suçlarından  tutuklandı.

DHA