SÖZCÜ, 21 Mart’ta tutuklanıp 66 gün Ordu Perşembe Cezaevi’nde kalan Anıl Eren Yıldız’la konuştu. Cezaevinde FETÖ sanıkları ile aynı koğuşta kalan Yıldız, 19 Mayıs’ta SÖZCÜ’ye yapılan operasyondan sonra FETÖ’cülerin, “SÖZCÜ’ye operasyon iyi oldu. Yesinler birbirlerini. Ortalık ne kadar karışırsa biz buradan o kadar çabuk çıkarız’’ diyerek yorum yaptıklarını söyledi.

SÖZCÜ’ye operasyondan sonra FETÖ’cülerin “Kemalistlerin üzerine gidilecek” beklentisine girdiğini vurgulayan Yıldız şöyle konuştu: “SÖZCÜ’ye FETÖ operasyonu FETÖ sanıklarının bile beklemediği bir şeydi. Cezaevinde genel kanı SÖZCÜ operasyonu sayesinde ‘hedef’ şaşırtılacağını ve Kemalistlerin üzerine gidileceğini söylüyorlardı. ‘SÖZCÜ’ye operasyon iyi oldu. Yesinler birbirlerini. Ortalık ne kadar karışırsa biz buradan o kadar çabuk çıkarız’ tarzında şeyler söylüyorlardı.”

Gazetemiz hakkında açılan davanın FETÖ ile mücadeleyi sulandırdığını ifade eden Yıldız şöyle devam etti: “SÖZCÜ’nün mağdur edilmesi kamuoyu nezdinde güvenirliliği sarsacaktır. Sadece Atatürkçü kitlenin değil muhafazakar seçmenin de tepkisini çeken ‘Ne oluyor’ dedirten bir operasyon. FETÖ operasyonlarının başlamasıyla birlikte F tipi terör örgütü üyeleri ‘sol mahallere’ kuluçkalanmaya çalışmışlardır, bu doğru. Yalnız SÖZCÜ Gazetesi bunların arasında olduğunu söylemek büyük bir yanlıştır.”