Çok büyük ilgi çeken uçan helikopter dronelar ilk bakışta pek keyifli aletler. Ama çok ciddi üç problemleri var. Birincisi açıkta duran pervaneler, özellikle de büyükleri çarptığı kişide yaralanmalara yol açabiliyor. İkincisi pervanelerin çıkardığı tiz ve rahatsız edici sesler. Üçüncüsü ise rüzgarın bu droneları kolayca kontrolden çıkartabilmesi. Meksikalı tasarımcı Edgar Herrera’nın geliştirdiği bu fütüristik drone ise her üçünü de çözmüş durumda.

Dev yükleri taşımak için dev dronelar inşa edilecek

Dyson firmasının ürünü olan pervanesiz hava üfleyici cihazları hatırladınız mı? İşte bu pervanesiz drone da aynı mantıkla çalışıyor. Ana emiş pervanesi droneun gövdesinin iki yanından hava çekiyor. Drone’un üzerinde dört hava çıkışı var. Emilen hava bu dört çıkıştan dışarı yüksek basınçla atılarak itiş yaratıyor. Ana çıkış gövdenin ortasındaki boşluğun yanlarında, bu büyük çıkış iniş ve kalkışları hallediyor. Gövdenin çevresindeki üç hava çıkışı ise araca yön vermek için kullanılıyor.

sozcu-pervanesiz-ucan-drone-2

Öndeki iki hava çıkışı 20’şer derece öne ve arkaya dönebiliyor, arkadaki tek çıkış ise saat yönüne ve tersine 20’şer derece dönüyor. Drone yerdeyken motorlar maksimum güçte çalışıyor e kalkış sağlanıyor. Bir kez ileriye hareket etmeye başladığında ise karşıdan gelen hava rahatçe emilerek daha az güçle itiş sağlanıyor. Bu da batarya ömrünü artıran bir özellik. Drone aerodinamik şekilde tasarlandığı için de havayı keser gibi hareket ediyor.

[old_news_related_template title="Bu da oldu! Düğünde geline drone'la takı takıldı" desc="Fotoğraf ve kamera satışı yapan bir kişi kuzenini düğününe gitti. Düğün merasiminde takı törenin geçildi. Kuyruğa girmek istemeyen kişinin aklına 'dahice' bir fikir geldi. Damadın babasıyla birlikte 5000 TL parayı uç uca eklediler. Sonra drone'a bağladılar ardından da drone'u uçurup takıyı geline bu şekilde taktılar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/drone-dugun-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-da-oldu-dugunde-geline-dronela-taki-takildi-1984592/"]

[old_news_related_template title="Bu bahçıvan drone’lar ile dev orman yaratacak!" desc="Havadan mermi gibi tohum fırlatan uçan drone’lar, milyonlarca ağaç için gerekli temelleri atacak..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sozcu-bahcivan-drone-orman-yaratacak-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-bahcivan-dronelar-ile-dev-orman-yaratacak-1969160/"]