ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında Ankara ile Washington arasında Menbiç konusunda varılan anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. Nauert, hafta başında Washington'da bir araya gelen ABD'li ve Türk dışişleri bakanlarının, Menbiç bölgesinde istikrarın ve Menbiçlilerin kendi kendilerini yönetebilmelerinin sağlanması için uzlaştıklarını belirtti. "Bunun tüm taraflar için kabul edilebilir olacağına inanıyoruz" ifadesini kullanan ABD'li sözcü, YPG'nin anlaşma uyarınca Fırat'ın doğusuna çekilmeye hazır olduğunu açıkladığını söyledi.

"Şartlara göre değişebilir"

ABD'li ve Türk dışişleri bakanlarının genel bir yol haritasını onayladığını belirten Nauert, söz konusu yol haritasının şartlara göre değişebileceğini söyledi. Nauert, "Zamanla, sahadaki koşullar değişirse bir şeyler de değişebilir. Bu, kaçınılmaz olarak devam edecek olan bir dizi görüşmenin başlangıcı" ifadesini kullandı.

ABD'li sözcü, "Menbiç'te istikrar ve barış istiyoruz. Bu iki tarafın da kendini adadığı bir şey. Bu konuda NATO müttefikimiz Türkiye ile çok ama çok sıkı çalıştık. Bu bölgede daha fazla barış ve istikrar sağlamayı umuyoruz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Mevlüt Çavuşoğlu'ndan son dakika Menbiç açıklaması" desc="Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD ile varılan Menbiç ortak yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. YPG'nin çekilme süreciyle ilgili soruya yanıt verirken YPG'li teröristlerin silahlarının alınacağını ve çekilme sürecine Türk askerlerinin nezaret edeceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/mevlut-cavusoglundan-son-dakika-menbic-aciklamasi-2450330/"]