Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis ve Türk mevkidaşı Hulusi Akar'ın geçtiğimiz hafta iki kere temasta bulunduğu ortaya çıktı. Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonunda yer alan haberde, Apostolakis ile Akar'ın geçtiğimiz hafta içinde 2 kere bir araya geldiği ifade edildi.

İki genelkurmay başkanının geçen hafta Brüksel'de düzenlenen NATO Askeri Komitesi'nde bir araya geldiği ve daha sonra 22-23 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta düzenlenen 12. Balkan Ülkeleri Konferansı'nda görüştüğü aktarıldı. Gazete, iki ismin Ege Denizi'ndeki tansiyonu düşürmek için yapılabilecekleri görüştüğünü ve güvenlik ve istikrar konusunun kritik konumda olduğu konusunda hemfikir olduğunu yazdı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, basında yer alan iddiaların da gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Akar ile Apostolakis'in Türkiye'de yargılanan 2 Yunan askeri ile Yunanistan'a kaçan 8 FETÖ'cünün takas edilmesini görüştüğü iddialarını yalanlayan Yunan basını, Atina'nın da böyle bir gelişmeyi gündemine almadığını yazdı.

Kathimerini, iki genelkurmay başkanının siyasi konuları gündeme getirmediğini ve askeri konulara değindiğini okuyucularına duyurdu.