2 Ekim'den beri dünya gündeminin bir numaralı konusu gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi olayı... Konuyla ilgili hem Türk hem de uluslararası basın geniş yer verirken her gün yeni bir detayın ortaya çıkması da dikkat çekici.

Son iddia ise çok satan gazetelerden New York Times'tan geldi... NY Times'ta David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi heyetinin başındaki isim olan Prens Halid bin Faysal'ın bir araya geldiği ifade edildi. Erdoğan'a yakın bir kişinin yaptığı açıklamada Faysal'ın Erdoğan'a ahlaksız teklifte bulunduğunu dile getirdi. İsmini açıklamayan yetkili heyetin başındaki ismin, "eğer Türkiye'nin bu olayın peşini bırakması durumunda" Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye finansal destek ve yatırım sözü verdiğini ve Türkiye'nin müttefiki olan Katar'a bir yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargonun kaldırılabileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Böyle tezgah görülmedi... Kral ve Prens Kaşıkçı'nın çocuklarına taziyelerini bu şekilde sundular" desc="Dünya basını dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan Kralı Selman ve son dönemde ülkede 'reform' getirme vaadiyle uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Veliaht Prens'in gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın çocuklarıyla bir araya geldiği anları konuşuyor... İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan ve Riyad'ın inatla, 'Arka kapıdan çıktı, bizim haberimiz yok' demesinden haftalar sonra öldüğünü itiraf ettiği Kaşıkçı'nın çocukları dün Kral ve Prens'le buluştu. Resmen polis zoruyla getirilen çocuklar, babalarının belki de ölüm emrini veren kişilerin taziye dileklerini aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/salah3-dha_16_9_1540363790.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/boyle-tezgah-gorulmedi-kral-ve-prens-kasikcinin-cocuklarina-taziyelerini-bu-sekilde-sundular-2698701/"]

Fakat gazeteye konuşan kişi, "Erdoğan yakınlarına öfkeyle bu teklifi reddettiğini çünkü bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söyledi" ifadesini kullandı.