Fransız basınından edinilen bilgilere göre; Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan yazılı açıklamada, Emmanuel Macron’un SDG yetkilileriyle bir araya geldiği bildirildi. Görüşmede Macron'un SDG'li yetkililere Türkiye ile aralarında arabulucu olma teklifini sunduğu iddia edildi. Macron'un Suriye'nin kuzeyinde istikrar sağlanması için, Suriye Demokratik Güçleri'ne destek vereceği de ifade edildi.

Konuyla ilgili Reuters Haber Ajansı, YPG'li yetkililerin Fransa'nın IŞİD'le mücadele için Menbiç'e asker gönderme sözü verdiğini öne sürdüğünü yazdı. Reuters'ın haberinde, Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın terör örgütüne destek olmak için asker gönderme iddialarının gerçek olmadığı ifade edildi.

[old_news_related_template title="Trump ve Macron görüşmesinde 'Türkiye' vurgusu" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Trump'ın, Macron'a, Suriye'deki ortak stratejik zorluklar konusunda Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesini söylediği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/basliksiz-8-5_16_9_1522184060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-ve-macron-gorusmesinde-turkiye-vurgusu-2314751/"]